Nyheter

En ETF för IPO rusar på rykten om förvärv

Publicerad

den

Aktierna i Slack rusade på onsdagen och ökade med så mycket som 32 procent innan aktiemarknaden tog hem vinsterna. Aktien rusade efter en rapport från analytiker att Salesforce förde diskussioner om att köpa företaget. Kursuppgången i Slack skedde samtidigt som Salesforce-aktien sjönk med cirka 4 procent. Renaissance IPO ETF (NYSEArca: IPO) som har en en betydande position i Slack steg med 2,23 procent på nyheten.

Om det skulle gå igenom skulle affären värdera Slack över sitt marknadsvärde på 17 miljarder dollar, enligt rapporten. Slacks marknadsvärde ökade till mer än 20 miljarder dollar efter WSJ-rapporten. Detta skulle inte vara det första köpet för den San Francisco-baserade kundtjänsten för hantering av kundrelationer. Salesforce har nyligen köpt ett antal expanderande företag och har under de senaste åren utnyttjat sin marknadsmässiga tillväxt för att köpa lovande kandidater som MuleSoft för 6,5 miljarder dollar 2018 och Tableau för 15,3 miljarder dollar.

En av de största programvaruköpen någonsin?

Slack skulle rankas som en av de mest massiva mjukvaruaffären någonsin för branschen, i sällskap med IBM:s 34 miljarder dollar förvärv av Red Hat 2019. Övriga storköp är Microsofts 27 miljarder dollar i LinkedIn 2016 och Facebooks 19 miljarderdollar köp av WhatsApp 2014.

”Detta skulle vara ett spelbyte för Benioff & Co. för att ytterligare bygga ut sin samarbetsmotor och produktavtryck när molnutgifter ramper över hela företaget”, sa Wedbush Securities Dan Ives till CNBC, med hänvisning till Salesforce-vd Marc Benioff.

Trots att investerarnas entusiasm är lägre är en affär fortfarande inte klar, och diskussioner kan drabbas av en försening, rapporterade Wall Street Journal. Microsoft föll något på nyheterna, eftersom teknikjätten redan konkurrerar med Salesforce i programvara för att spåra kunder. Microsoft har enligt uppgift övervägt att köpa Salesforce utan framgång. Senare lanserade Microsoft Teams kommunikationsapp.

”Vår primära konkurrent är för närvarande Microsoft Corporation”, sade Slack när man försökte bli ett offentligt företag 2019. Microsoft har en stor kundbas som de har kunnat konvertera till Teams, och Salesforce kan ge Slack en liknande fördel. Investerare som vill handla Slack och andra heta börsintroduktioner med börshandlade fonder kan överväga Renaissance IPO, som innehar stigande stjärnor som Moderna, och de senaste framgångarna som Uber och Beyond Meat. IPO ETF har ökat mer än 154 procent sedan mars i år.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version