Nyheter

En ETF för E-handel under Coronaviruset

Publicerad

den

De utvecklande ekonomierna bevittnar en ökande grupp medelinkomstkonsumenter som har blivit beroende av digitala enheter i COVID-19-världen. Med en global pandemi som tvingar oss till en mer digitaliserad livsstil har vi bevittnat ett ökat användande av e-handel eller online-shopping för att möta vardagens behov.

ETF-investerare kan få riktad exponering mot medelklassens konsumtionspotential på de växande tillväxtmarknaderna via Emerging Markets Internet & Ecommerce ETF (EMQQ). EMQQ fokuserar på den växande marknaden för tillväxtmarknader, särskilt aspekter relaterade till online-återförsäljare och den snabbt växande e-handelsbranschen.

Emerging Markets Internet & Ecommerce ETF försöker återspegla EMQQ-indexets resultat, som inkluderar företag som måste hämta majoriteten av sina vinster från e-handel eller internetaktiviteter och inkluderar vidare sökmotorer, online-detaljhandel, sociala nätverk, onlinevideo, e-betalningar, onlinespel och resor online.

EMQQ fokuserar främst på internet- och e-handelssektorn i utvecklingsländerna och hjälper investerare att dra nytta av tillväxten av konsumtion på tillväxtmarknader. Detta utgör en betydande tillväxtmöjlighet. Mer än en miljard människor förväntas lägga sin konsumtion på Internet under de kommande decennierna.

Medelklasskonsumenten är nyckeln

”Alla investeringsproffs som har tillbringat till och med lite tid på att studera Emerging Markets vet att nyckeltillväxthistorien i utvecklingsländerna är framväxten av medelklasskonsumenten. Det finns många studier publicerade av investeringsbanker, konsultföretag och fondföretag som visar hur bokstavligen miljarder människor i utvecklingsländer just nu går in i medelklassen. När de gör det ökar deras diskretionära konsumtion. De söker mer och bättre mat, kläder, apparater, bilar, utbildningar etc. Det är en stor historia som i grunden förändrar ekonomier över hela världen och på snabb tid, ”enligt en EMQQ-analys.

ETF: s portfölj innehåller många framstående tillväxtmarknadsnamn, inklusive Meituan Dianping, Tencent, Alibaba, Naspers, MercadoLibre, Prosus, JD.com, PinDuoDuo, Naver, Baidu och Netease, bland andra.

EMQQ noteras både i USA och i Europa. Den europeiska varianten av Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, som till exempel Nordnet och Avanza .

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version