Nyheter

En börshandlad fond med fokus på utdelningstillväxt

Publicerad

den

Högre räntor kan komma att ha en negativ inverkan på vissa högavkastande, inkomstgenererande tillgångar. Det förklarar delvis varför vissa högutdelningsstrategier har försvagats jämfört med den bredare marknaden i år. Den högre räntan dröjer emellertid, och utdelningstillväxten är en integrerad del av inkomstekvationen för investerare. Detta tema är tillgängligt via en rad börshandlade fonder. I denna text tittar vi på en en börshandlad fond med fokus på utdelningstillväxt.

Vanguard- Dividend Appreciation ETF (NYSEArca: VIG) är den största av de utdelningsfokuserade börshandlade fonder som handlas i USA. Förutom den låga avgiften, en av de lägsta bland amerikanska ETFer, älskar investerare VIG för sin utdelningskonsistens.

Fokus på amerikanska aktier

VIG riktar in sig mot amerikanska aktier som har ökat utdelning regelbundet under minst 10 år i följd. Företag som ger höga utdelningar kan försöka dölja saker i sin bokföring. Det kan också vara så att dessa företag saknar de finansiella musklerna för att bibehålla utdelningen, något som kan leda till att den senare sänks. Följaktligen försöker dessa kvalitetsutdelnings ETFer att begränsa effekterna av dessa värdefällor genom att kräva en historia av hållbar utdelningstillväxt.

Fokus på utdelningstillväxt är mer av en kvalitetsstrategi än det är en inkomststrategi. En närmare blick på dessa börshandlade fonder visar att de inte ger en utdelning som är mycket högre än den som marknaden ger. Det här är strategier som tenderar att leta efter aktier som har en konsekvent historia att öka sina utdelningar. Dessa företag tenderar att vara mycket lönsamma företag som är mindre känsliga för konjunkturcykeln än de flesta andra bolagen som handlas på börserna.

Investerare kan också överväga konsekventa utdelningshöjare som ett sätt att få exponering för denna grupp av kvalitetsföretag. Detta eftersom som högutdelare och högkvalitativa aktier delar ett antal liknande egenskaper.

De företag som har konsekvent ökat utdelningarna tenderar att ha en hög kvalitet och visa en stark tillväxtpotential. Dessa utdelningsproducenter har lyckats tåla perioder av marknadsnedgångar, som uppvisar mindre neddragningar, eftersom investerare sålde av mer riskfyllda tillgångar, samtidigt som de levererar starka avkastningar på uppsidan, för att skapa bättre riskjusterade avkastningar över lång sikt.

När det gäller Vanguard erkänner de detta och de tillämpar några ytterligare proprietära tester för att försöka sopa ut företag som inte kommer att kunna bibehålla sin utdelningstillväxt. Tyvärr finns det inte mycket transparens med dessa modeller.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version