Nyheter

En av de hetaste tematiska investeringarna för 2021?

Publicerad

den

Med demokraterna i förarplatsen har har de amerikanska lagstiftarna gjort klart att cannabisreformen kommer att vara en prioriterad punkt för 2021. Detta inkluderar betydande klassificering av cannabis och sektorns tillgång till kapitalmarknaderna. Demokraterna inramar detta som en övning för att vända orättvisorna i ”kriget mot narkotika” och dess inverkan på minoritetssamhällen. Det är dock ganska lätt att få fart på en lagstiftningsåtgärd som förväntas addera hundratusentals jobb till en kämpande arbetsmarknad och miljarder dollar till utökade federala kassar. Detta gör cannabis till en av de hetaste tematiska investeringarna för 2021.

Cannabisaktier fortsätter att överträffa 2021 när sektorn utvecklas och stärks i flera internationella jurisdiktioner. USA är på väg mot federala reformer och Frankrike börjar med sitt pilotprogram. På andra håll har Mexiko lagt fram en omfattande cannabisreform och den kanadensiska försörjningskedjan fortsätter att förbättras. Det finns många lager medvind med cannabis till allmän uppmärksamhet, och institutionella investerare börjar lägga märke till det.

Varför investera i CDBX?

Effektivt – I enda affär ger CBDX tillgång till en korg med företag från utvecklade och framväxande marknader med hög exponering för medicinsk cannabis, hampa och cannabinoider (CBD).

Unik – Det är den enda börshandlade fonden som ger målinriktad exponering för en ny och växande industri av företag som arbetar med produktion och tillhörande tjänster och produkter inom medicinsk cannabisindustri

Diversifiering – CBDX undviker koncentration i större aktier genom att begränsa beståndsvikterna till 15 procent.

Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CDBX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version