Nyheter

EMQQ lanserar e-handels ETF med fokus på tillväxtmarknader ex-Kina internet med HANetf

Publicerad

den

EMQQ har lanserat en e-handels ETF tillsammans med white-label-plattformen HANetf som erbjuder investerare tillgång till internet- och e-handelsföretag på tillväxtmarknader.

FMQQ Next Frontier Internet & Ecommerce ESG-S UCITS-fond kommer att erbjuda riktad exponering mot icke-kinesiska företag inom EMQQ Emerging Markets Internet and E-commerce UCITS ETF.

Det omfattar för närvarande 60 innehav i Asien, Latinamerika och EMEA, inklusive Argentinas MercadoLibre, Indiens Zomato och Singapores Sea Limited, som nyligen har drabbats av ett fall i aktiekursen efter Tencents försäljning av aktier.

FMQQ kommer att vara tillgänglig för investerare för en total kostnadskvot på 0,86%.

Kevin Carter, grundare och VD för EMQQ ETF, sa: ”I dag lever nästan 90 % av världens befolkning under 30 år i framväxande ekonomier. År 2030 förväntas den globala medelklassen svälla till 5,5 miljarder människor med konsumtion i tillväxtmarknader för totalt 30 miljarder USD – nästan hälften av den globala summan.

”Kinas e-handelsmarknad är nu fyra gånger större än resten av tillväxtmarknadernas e-handelsutrymme tillsammans, så det är viktigt att investerare har verktyg till sitt förfogande som gör att de kan bygga en tillväxtmarknadsportfölj med lika mycket, eller så lite, Kinaexponering som de kanske vill.

”Vi tror att FMQQ kan vara ett attraktivt alternativ för investerare som vill fånga de spirande möjligheterna på dessa ”nästa gräns”-marknader och/eller komplettera deras kinesiska teknikallokeringar och balansera ut deras nuvarande portföljviktningar.”

Hector McNeil, co-VD för HANetf, tillade: ”Vi är glada över att lansera FMQQ Next Frontier Internet & Ecommerce ETF tillsammans med sin systerprodukt EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF på HANetf-plattformen.

”EMQQ har varit en tematisk favorit bland investerare i Europa och vi är glada över att kunna erbjuda europeiska investerare möjligheten att fånga den potentiella tillväxten på tillväxt- och gränsmarknadernas konsumenthistoria bortom Kina.”

Handla FMQQ ETF

FMQQ Next Frontier Internet & Ecommerce ETF (FMQQ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla EMQQ ETF

EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version