Nyheter

EMQQ Global ser investerarmöjligheter när Indien flyttar till mitten av världen

Publicerad

den

EMQQs Globals grundare och investeringschef Kevin Carter anslöt sig nyligen till Steve Darling från Proactive för att diskutera deras nya rapport om Indien, som han beskriver som den ”perfekta tillväxtmarknaden vid perfekt tidpunkt.” EMQQ Global ser investerarmöjligheter när Indien flyttar till mitten av världen.

Rapporten fördjupar sig i Indiens ekonomiska tillväxt och gör jämförelser med Kinas tillväxtbana, och lyfter fram flera nyckelfaktorer som gör Indien till en attraktiv investeringsdestination. Ett utmärkande drag i Indien är dess väletablerade hemodlade teknologisektor, som går tillbaka flera decennier. Företag som Tata Computer Systems (grundat 1968) och Infosys (NASDAQ: INFY) (grundat 1981) har legat i framkant av denna tekniska utveckling.

Dessutom producerar Indien årligen världens största antal utexaminerade datavetenskapstekniker, och landets indiska tekniska institut, med 23 platser, tar konsekvent ut ett betydande antal utexaminerade datavetenskaper. Carter betonade också betydelsen av ”The Indian Stack”, en term som används för att beskriva Indiens ”Digital Public Infrastructure”.

Från och med 2010 har Indien systematiskt utvecklat viktiga offentliga teknikplattformar som har möjliggjort snabb digitalisering. En viktig milstolpe var introduktionen av Unified Payments Interface 2016, som sedan dess har drivit på en betydande tillväxt av mobila betalningar i Indien, som har upplevt en 40-faldig ökning de senaste fem åren. Denna robusta och välplanerade digitala offentliga infrastruktur skiljer Indien från varandra och positionerar det för varaktiga tekniska framsteg. I grund och botten gör Indiens unika kombination av faktorer, inklusive en väletablerad tekniksektor, en högutbildad arbetskraft och en visionär digital infrastruktur, det till en övertygande framväxande marknad som investerare i allt högre grad vänder sig till. Denna omfattande rapport ger värdefulla insikter i Indiens tillväxthistoria och dess potential att följa i fotspåren av Kinas anmärkningsvärda ekonomiska uppgång.

Handla EMQQ

EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version