Nyheter

EMNE ETF är en utdelande fond som investerar i europeiska ESG-aktier

Publicerad

den

iShares MSCI EMU ESG Enhanced UCITS ETF EUR (Dist) (EMNE ETF) investerar i aktier med inriktning Social/Environmental, Europe. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis). MSCI EMU ESG Enhanced Focus möjliggör en bred investering med låga avgifter på ca. 228 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,12 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI EMU ESG Enhanced UCITS ETF EUR (Dist) är en liten ETF med tillgångar på 55 miljoner GBP under förvaltning. EMNE ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Varför EMNE?

Syftar till att ge exponering mot en portfölj av utvecklade marknadsländer inom Europeiska ekonomiska och monetära unionen (“EMU”) aktievärdepapper som ingår i MSCI EMU-index och syftar till att överträffa avkarbonisering och andra minimistandarder för ett EU-riktmärke för klimatövergång (CTB). ) och maximera exponeringen mot emittenter med högre ESG-betyg.

Utesluter företag som är inblandade i kontroversiella, konventionella och kärnvapen, civila skjutvapen, termiskt kol, tobak eller okonventionell olja och gas. Företag som klassificeras som att bryta mot FN:s Global Compact-principer, har en ”Röd” MSCI ESG Controversies-poäng eller inte har bedömts av indexleverantören för en ESG-kontroverspoäng eller en ESG-betyg.

Fonden använder sig av en klassens bästa syn på hållbara investeringar, vilket innebär att det förväntas att fonden kommer att investera i de bästa emittenterna ur ett ESG-perspektiv, baserat på indexets ESG-kriterier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av utvecklade marknadsländer inom Europeiska ekonomiska och monetära unionen (“EMU”) aktievärdepapper som ingår i MSCI EMU Index och exkluderar företag från moderindex baserat på indexleverantörens miljö , sociala och styrande (“ESG”) uteslutningskriterier.

Investeringsstrategi

MSCI EMU ESG Enhanced Focus-index följer de största företagen som är noterade i EU. Indexet är utformat för att maximera exponeringen för positiva miljö-, sociala och styrningsfaktorer (ESG) och samtidigt minska koldioxidekvivalentexponeringen för koldioxid (CO2) och andra växthusgaser (GHG) samt minimera deras exponering för potentiella utsläppsrisker från fossila bränslen reserver.

Handla EMNE ETF

iShares MSCI EMU ESG Enhanced UCITS ETF EUR (Dist) (EMNE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREMNE
Stuttgart Stock ExchangeEUREMNE
London Stock ExchangeGBPEMUD
XETRAEUREMNE

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ASMLASML HOLDING NVInformation Technology5.83NL0010273215EUR
MCLVMHConsumer Discretionary3.03FR0000121014EUR
SAPSAPInformation Technology2.98DE0007164600EUR
ALVALLIANZFinancials2.53DE0008404005EUR
SUSCHNEIDER ELECTRICIndustrials2.24FR0000121972EUR
ORLOREAL SAConsumer Staples2.17FR0000120321EUR
IBEIBERDROLA SAUtilities2.05ES0144580Y14EUR
TTETOTALENERGIESEnergy1.92FR0000120271EUR
MLCOMPAGNIE GENERALE DES ETABLISSEMEConsumer Discretionary1.73FR001400AJ45EUR
DSMKONINKILIJKE DSM NVMaterials1.73NL0000009827EUR

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version