Nyheter

Elva ansökningar om att starta fond för Ether på en vecka

Publicerad

den

United States Securities and Exchange Commission (SEC) bevittnar en anmärkningsvärd ökning av ansökningar om att starta fond för Ether, mer korrekt att starta Ether-terminer börshandlade fonder (ETF). 11 Ether-baserade anmälningar som lämnats in på mindre än en vecka. ProShares, en framstående fondförvaltare, ligger i framkant av denna våg och lämnar in fyra separata ansökningar för Ether-baserade ETFer, inklusive en dubbel Bitcoin och Ether futures strategi ETF, en kort Ether Strategy ETF och en Ether Strategy ETF.

Den senaste ProShares ETF-ansökan, som lämnades in den 3 augusti, föreslår en Bitcoin och Ether ETF med lika vikt för att spåra prestanda för att hålla långa positioner i de närmast förfallande månatliga Bitcoin– och eterterminskontrakten. Det är dock viktigt att notera att SEC aldrig har godkänt en ETF som spårar Ether-terminskontrakt, medan Bitcoin-termins-ETFer har funnits sedan oktober 2021.

Uppsjön av Ether-fokuserade applikationer initierades av Volatility Shares, som lämnade in sin Volatility Shares Ether Strategy ETF den 28 juli. Efter rättegången kom Bitwise Asset Management, Roundhill Financial, Van Eck, ProShares och Grayscale Investments, som alla skickade in nya Ether-terminsapplikationer den 1 augusti.

Om SEC inte avslår några ansökningar, är Ether ETFerna inställda på att lanseras 75 dagar från deras respektive anmälningsdatum, med Volatility Shares ETF som leder vägen den 12 oktober.

Det är viktigt att förstå nyckelskillnaden mellan terminer och spot-ETF-produkter. Medan termins-ETFer spårar priset på terminskontrakt, innebär spot-ETFer att emittenten köper den underliggande tillgången. Spot-ETFer är mer giltiga eftersom de innebär att fondförvaltaren köper och håller den underliggande tillgången.

Denna ökning av Ether-fokuserade applikationer kommer mitt i en uppsjö av anmälningar från stora kapitalförvaltningsföretag som vill lansera spot Bitcoin ETFer. Noterbart är att BlackRock, världens största kapitalförvaltare, är bland dem som tävlar om att erbjuda den första platsen i Bitcoin ETF i USA.

När ETF-landskapet utvecklas med introduktionen av Ether-terminserbjudanden och potentialen för spot-ETF:er för Bitcoin, väntar investerare och kryptogemenskapen ivrigt på SEC:s beslut, vilket avsevärt kan påverka tillgängligheten och attraktiviteten för kryptoinvesteringar på traditionella finansiella marknader.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version