Nyheter

Elfordon gynnas av kinesiska skattelättnader

Publicerad

den

Kina tillkännagav i förra veckan skattelättnader, framförallt en förlängning av skattebefrielsen på el- och miljöfordon fram till 2027. Den kinesiska elbilstillverkarens aktier ökade i handel över natten, en potentiell fördel för ETFer som KARS och ELEC.

Den kinesiska regeringen avslöjade ett skattelättnadspaket värt 520 miljarder yuan (72,3 miljarder USD) för köp av nya energifordon fram till 2027. Det är det största hittills eftersom Kina ser ut att öka den sjunkande fordonsförsäljningen och överträffade investerarnas förutsägelser.

Rystad Energy, en energiforskningsbyrå, förutspår att försäljningen av elbilar 2023 kommer att öka med 15 % jämfört med förra året och att försäljningen av elbilar kommer att öka med 30 % 2024.

KARS

KraneShares Electric Vehicles & Future Mobility ESG Screened UCITS ETF USD (KARS ETF) erbjuder en bra lösning för investerare som vill fånga den potentiella tillväxten hos stora elbilstillverkare globalt. Fonden har inte bara ett globalt förhållningssätt till EV-exponering, utan investerar också längs hela värdekedjan.

KARS mäter prestandan för Bloomberg Electric Vehicles Index, som följer branschen holistiskt. Detta inkluderar exponering för elfordonstillverkare, elfordonskomponenter och batterier. Det inkluderar också vätebränsleceller och de råvaror som används i syntesen av att tillverka delar till elbilar.

ELEC

Electric Vehicle Charging Infrastructure Equity Ucits ETF (ELEC ETF) är den första ETF globalt som ger ren exponering mot infrastrukturföretagen för elbilsladdning och därmed ger investerare en chans att delta i tillväxten av elbilens ekosystem

Electric Vehicle Charging Infrastructure UCITS ETF syftar till att fånga trenden med övergången till elfordon (EV) och ge investerare en specifik möjlighet att få exponering mot infrastruktur för elfordonsladdning. Temat är starkt relaterat till elfordonsindustrin, men har hittills inte haft så mycket investerarspotlight som elbilstillverkarna.

Fonden tillhandahåller exponering mot två avgörande branscher för det framväxande elfordonsekosystemet när det gäller att täcka både laddningsinfrastruktur och batteriteknik: tillverkning av batteriladdningsutrustning och laddstationer för elektriska fordon.

Handla KARS ETF

KraneShares Electric Vehicles & Future Mobility ESG Screened UCITS ETF USD (KARS ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Handla ELEC ETF

HANetf Electric Vehicle Charging Infrastructure UCITS ETF Acc (ELEC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version