Nyheter

EHF1 ETF 100 europeiska högutdelare

Publicerad

den

Amundi MSCI Europe High Dividend Factor UCITS ETF EUR (C) (EHF1 ETF) strävar efter att så nära som möjligt replikera resultatet för MSCI Europe High Dividend Yield Strategi Index, oavsett om trenden är stigande eller fallande. Denna ETF gör det möjligt för investerare att enkelt följa de cirka 100 ledande aktierna i 15 europeiska länder, med de ledande utdelningsnivåerna i sina respektive länder, med en enda transaktion. Denna ETF är tillgänglig i 2 andelsklasser: den ena utdelande och den andra som ger utdelning.

Beskrivning av Amundi MSCI Europe High Dividend Factor UCITS ETF EUR (C)

Amundi MSCI Europe High Dividend Factor UCITS ETF EUR (C) investerar i europeiska utdelningsaktier. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,23 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Amundi MSCI Europe High Dividend Factor UCITS ETF EUR (C) är en liten ETF med tillgångar på 39 miljoner GBP under förvaltning. EHF1 ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Handla EHF1 ETF

Amundi MSCI Europe High Dividend Factor UCITS ETF EUR (C) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och Euronext Paris.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEUREHF1
Euronext ParisEURCD9
XETRAEUREHF1

Största innehav

VärdepapperVikt %
GLAXOSMITHKLINE PLC5,59
ZURICH INSURANCE GROUP AG5,53
SIEMENS AG-REG5
SANOFI4,97
NOVARTIS4,96
BRITISH AMER TOBACCO4,72
IBERDROLA SA4,7
ALLIANZ SE-REG4,67
UNILEVER PLC (GBP)4,64
NATIONAL GRID PLC3,88

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version