Nyheter

Ehandels ETF når förvaltad volym på en miljard dollar

Publicerad

den

Amplify ETF meddelar att deras börshandlade fond Amplify Online Retail ETF (NYSE: IBUY) med focus på ecommerce har nått en miljard dollar i tillgångar under förvaltning. IBUY är den första och största ETF som fokuserar på detaljhandelssegmentet online, har ett 5-stjärnigt Morningstar-betyg och rankas som nr 1-fonden bland 40 fonder i kategorin Consumer Cyclical under en treårsperiod. Denna börshandlade fond har dessutom levererat en ettårsavkastning på 83,80 procent.

Sedan starten i april 2016 har IBUY levererat en kumulativ avkastning på 255,98 procent mot S&P Retail Select Industry Indexs avkastning på 9,41 procent till och med den 31 oktober 2020. Andra bredbaserade index, inklusive S&P 500 Total Return och NASDAQ 100 Total Return, producerade 70,19 procent respektive 155,70 procent avkastning.

”Med mer än 1 miljard dollar i tillgångar, betydande outperformance jämfört med bredbaserade index och det bästa resultatet i kategorin konsumentcykliska fonder, tror vi att IBUY är den övergripande ETF för den utvecklande detaljhandelssektorn”, säger Christian Magoon, grundare och VD av Amplify ETF. ”Idag sker bara 16 procent av all amerikansk detaljhandel online, vilket är anledningen till att vi tror att störningen i detaljhandeln fortfarande är tidigt i sin livscykel. Vi förväntar oss att onlinehandelsaktier ska vara ett attraktivt marknadssegment för tillväxtinriktade investerare under många år framöver.

IBUY är en indexbaserad ETF som kräver att företag har 70 procent eller mer av intäkterna från onlineförsäljning eller 100 miljarder dollar i årlig onlineförsäljning för att kvalificera sig för inkludering. Dessutom väger IBUYs portfölj lika detaljhandelsaktier på nätet i sina två geografiska fack: USA (75 procent av portföljen) och internationellt (25 procent). Denna viktningsmetod ökar diversifieringen av portföljen genom att undvika koncentrerade positioner i stora kapitaliserade onlinehandelsaktier som ofta har flera affärsenheter förutom onlinehandel.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version