Nyheter

ECRN ETC för den som vill hedga majspriset till euro

Publicerad

den

WisdomTree Corn – EUR Daily Hedged (ECRN ETC) är utformat för att ge investerare totalt avkastningsexponering mot råvaruterminer på majs med en daglig valutasäkring mot rörelser in EUR/USD växelkurs genom att spåra Bloomberg Corn Subindex Euro Hedged Daily (”indexet”) och ger en säkerhetsavkastning.

WisdomTree Corn – EUR Daily Hedged är en börshandlad råvara (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och löses in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. Swapens betalningsskyldigheter
motparter till emittenten skyddas av säkerheter som är markerade för marknadsföring
dagligen. Säkerheten hålls på separata konton på The Bank of New York Mellon.

Indexbeskrivning

Indexet är utformat för att återspegla rörelsen i priset på majsterminerna (som rullas kontinuerligt på ett förutbestämt rullningsschema) som används i Bloomberg Commodity IndexSM samt en valutasäkring mot rörelser i EUR/USD växelkurs.

Valutasäkringen balanseras dagligen. Ett erminsavtal är ett avtal om att köpa en råvara till ett överenskommet pris, med leverans och betalning ska ske vid en viss tidpunkt i framtiden. Terminsavtal avyttras i allmänhet strax innan kontraktstiden löper ut och nya avtal ingås för att undvika att leverera råvaran i verkligheten (en process som kallas ”rullning”), så att kontinuerlig exponering för varan blir underhållen. De kontrakt som köps kan vara dyrare än kontrakt som säljs vilket skulle få en investerare i råvaruterminer att göra en ytterligare förlust. Denna marknadstrend är känd som ’contango’.

Alternativt kan köps som avtalen vara billigare än de som säljs vilket skulle resultera i en ytterligare vinst, känd som ”backwardation”. Denna prisskillnad kallas vanligtvis till som ”rullningen”. rullningen rulleutbytet införlivas i beräkningen av värdet av indexet kan det därför ha en positiv eller negativ inverkan på indexets värde beroende på om det finns contango eller backwardation. ETC kommer också att vara påverkas eftersom dess värde är baserat på indexets värde.

Potentiella risker

En investering i en ETC innebär en betydande grad av risk. Varje beslut att investera bör baseras på informationen i det relevanta prospektet. Blivande investerare bör få oberoende redovisning, skatt och juridisk rådgivning och bör rådfråga sina professionella rådgivare för att ta reda på om denna ETC är lämplig som en investeringar till sina egna förhållanden

Handla ECRN ETC

WisdomTree Corn – EUR Daily Hedged (ECRN ETC) är en europeisk börshandlad fond som handlas på Borsa Italiana.

Borsa Italiana är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEURECRNJE00B3ZQRP79

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version