Nyheter

ECOF ETC är en satsning på kaffepriset men i euro

Publicerad

den

Vi har tidigare skrivit om OD7B som ger en exponering mot kaffepriset. Denna ETC ger också en exponering mot kaffepriset, men med en valutasäkring i euro. WisdomTree Coffee – EUR Daily Hedged (ECOF ETC) är utformat för att ge investerare totalt avkastningsexponering mot råvaruterminer med en daglig valutasäkring mot rörelser i EUR/USD växelkursen genom att spåra Bloomberg Coffee Subindex Euro Hedged Daily (”indexet”) och ger en säkerhetsavkastning.

WisdomTree Coffee – EUR Daily Hedged är en börshandlad råvara (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och löses in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. Denna ETC stöds av swappar.

Swapens betalningsskyldigheter motparter till emittenten skyddas av säkerheter som är markerade för marknadsföring dagligen. Säkerheten hålls på separata konton på The Bank of New York Mellon.

Indexbeskrivning

Indexet är utformat för att återspegla rörelsen i priset på kaffeterminskontrakt (som rullas kontinuerligt på ett förutbestämt rullningsschema) som används i Bloomberg Commodity IndexSM.

Ett terminsavtal är ett avtal om att köpa en råvara till ett överenskommet pris, med leverans och betalning sker till ett angivet pris punkt i framtiden. Terminskontrakt avyttras i allmänhet strax före löptidens slut och nya kontrakt ingås för att undvika att det tas faktisk leverans av den aktuella varan (en process som kallas ”rullning”), så att den är kontinuerlig exponeringen för råvaran bibehålls.

De kontrakt som köps kan vara dyrare än de kontrakt som säljs vilket skulle orsaka en investerare i råvaruterminer för att göra ytterligare förlust. Denna marknadstrend är känd som ’contango’. Alternativt kan de kontrakt som köps vara billigare än de säljs vilket skulle resultera i en ytterligare vinst, så kallad ”backwardation”. Denna prisskillnad brukar kallas ”rullavkastning”.

När rullningen införlivas i beräkningen av indexets värde kan det därför ha en positiv eller negativ inverkan på indexets värde beroende på om det finns contango eller backwardation. ETC kommer också att påverkas eftersom dess värde är baserat på värdet på Index.

Potentiella risker

En investering i en ETC innebär en betydande grad av risk. Varje beslut att investera bör baseras på informationen i det relevanta prospektet. Blivande investerare bör få oberoende redovisning, skatt och juridisk rådgivning och bör rådfråga sina professionella rådgivare för att ta reda på om denna ETC är lämplig som en investeringar till sina egna förhållanden.

Handla ECOF ETC

WisdomTree Coffee – EUR Daily Hedged (ECOF ETC) är en börshandlad råvara (”ETC”) som handlas på Borsa Italiana .

Borsa Italiana är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEURECOFJE00B6TK3K31

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version