Nyheter

ECLM ETF satsar på koldioxidundvikande företag

Publicerad

den

HANetf iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ECLM ETF) investerar i ESG-aktier från hela världen. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,65% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig replikering). HANetf iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF är en liten ETF med 35 miljoner GBP -tillgångar under förvaltning. ECLM ETF är yngre än 1 år och har sitt hemvist i Irland.

iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF ( ECLM ETF) är världens första ETF för klimatförändringar som ger exponering för prestanda för företag som erbjuder produkter och tjänster som gör det möjligt att undvika CO2e.

ECLM är unikt eftersom denna börshandlade fonden flyttar fokus från företagens utsläppsminskande åtgärder, till företag som erbjuder produkter och tjänster som direkt möjliggör CO2e -undvikande lösningar och belyser innovatörer inom klimatförändringar.

ECLM följer iClima Global Decarbonisation Enablers Index, ett index som är utformat för att mäta prestanda för värdepapper från fem delsektorer, inklusive grön energi, grön transport, förbättringar av vatten och avfall, lösningar för avkolning och hållbara produkter.

Varför investera CLMA Climate Change ETF?

Rent fokus på att undvika koldioxidutsläpp: CLMA fokuserar på de företag som direkt möjliggör koldioxidundvikande för att nå klimatmål, till skillnad från andra ESG- eller klimatförändringsprodukter som kan fokusera på att företag minskar sitt eget koldioxidavtryck eller saknar kvantifiering av potentiell koldioxidundvikande.

Reglering och marknadskrafter drivna megatrend: Klimatförändringar och övergången till en koldioxidsnål ekonomi är en av 2000 -talets största megatrender. Gröna investeringar drivs i stor utsträckning av en kombination av klimatförändringsstödjande regleringsändringar som Parisavtalet 2015 och nya konsumentbaserade preferenser som veganism, åkattraktioner och elfordon.

Balanserad och diversifierad exponering för klimatförändringslösningar: ECLM tillhandahåller balanserad exponering för företag som tillhandahåller lösningar för klimatförändringar från fem delsektorer, inklusive grön energi, grön transport, förbättringar av vatten och avfall, lösningar för att undvika koldioxidutsläpp och att satsa på hållbara produkter. Varje företag är begränsat till 2%för att ta bort överexponering mot stora bolag.

Handla ECLM ETF

HANetf iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ECLM ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURCLMA
London Stock ExchangeGBXCLMP
London Stock ExchangeUSDCLMA
SIX Swiss ExchangeCHFCLMA
XETRAEURECLM

Största innehav

VärdepapperVikt %
Generac Holdings Usd 0.011.49%
Applied Material Usd 0.011.46%
Trane Technologies Usd 11.43%
Eaton Corp Plc Usd 0.011.39%
Republic Service Usd 0.011.33%
Compagnie De Saint Eur 41.32%
Nibe Industrier Sek0.15621.31%
Docusign Inc Usd 0.00011.29%
Abb Ltd-Reg Chf0.121.27%
Albemarle Corp Usd 0.011.20%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version