Nyheter

EATZ ETF är en satsning på amerikanska restaurangföretag

Publicerad

den

AdvisorShares Restaurant ETF (EATZ ETF) är en aktivt förvaltad fond för amerikanska börsnoterade företag som får minst 50% av sina nettointäkter från restaurangverksamheten. AdvisorShares Restaurant ETF (EATZ ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,79 procent.

EATZ Factset Analytics Insight

EATZ kommer i allmänhet att investera minst 80% av sina tillgångar i aktier och ADR för företag över marknadsvärden i restaurangbranschen. Dessa definieras att omfatta operatörer av restauranger, barer, pubar, snabbmat eller uthämtningsanläggningar samt företag som tillhandahåller catering för mat. Fondrådgivaren tänker välja företag med dominerande marknadspositioner eller unika positioner för möjlig tillväxt och expansion.

Varför investera i EATZ?

Långsiktig sekulär trend-Amerikanernas kärlek till att äta ute har ökat stadigt under de senaste 80+ åren-från endast 25% 1955 till 51% 2019. Även om det skedde en nedgång på grund av den globala pandemin, uppskattar uppskattningen att utgifterna återkommer över 50% inom den närmaste post-pandemiska framtiden.

Global tillväxtmöjlighet – Många av de största amerikanska restaurangkedjorna har genomgått betydande internationell tillväxt. Till exempel har Kina fler KFC -butiker och bidrar med större försäljning än USA.

Efterfrågad efterfrågan-När COVID-besättningsimmuniteten sprids tror AdvisorShares att konsumenterna är redo att återgå till att äta ute.

Möjlighet efter COVID-COVID-19 tvingade restaurangoperatörer att bli innovativa för att överleva. När världen öppnar igen är tillväxtförväntningarna för den här misshandlade resursstarka sektorn höga.

Fondöversikt

Investeringen strävar efter långsiktig kapitaltillväxt. Fonden är en aktivt förvaltad ETF som försöker uppnå sitt investeringsmål genom att under normala omständigheter investera minst 80% av sin nettotillgång (plus eventuella lån för investeringsändamål) i värdepapper i företag som får minst 50% av sitt netto intäkter från restaurangverksamheten.

Det investerar främst i amerikanska börsnoterade aktier, inklusive vanliga aktier och preferensaktier och ADR. Fonden kommer att koncentrera minst 25% av sina investeringar i hotell-, restaurang- och fritidsbranschen inom konsumenternas diskretionära sektor. EATZ är icke-diversifierat.

Handla EATZ

AdvisorShares Restaurant ETF (EATZ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EATZ ETF . Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med AdvisorShares Restaurant ETF (EATZ ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

KortnamnVärdepapperVikt %
PZZAPAPA JOHN’S INTL INC5.59%
CHUYCHUY’S HOLDINGS INC5.22%
DPZDOMINO’S PIZZA INC5.14%
BLMNBLOOMIN’ BRANDS INC4.92%
RICKRCI HOSPITALITY HOLDINGS INC4.90%
DINDINE BRANDS GLOBAL INC4.68%
SBUXSTARBUCKS CORP4.52%
CBRLCRACKER BARREL OLD COUNTRY4.42%
JACKJACK IN THE BOX INC4.42%
FRGIFIESTA RESTAURANT GROUP4.32%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version