Nyheter

DXSB ETF 100 högutdelande aktier från USA, Europa och Asien

Publicerad

den

Stoxx Global Select Dividend 100 Swap UCITS ETF 1D (DXSB) är en ETF som passar den som söker regelbundna utdelningar. DXSB ETF lämnar utdelningar varje kvartal.

Stoxx Global Select Dividend 100 Swap UCITS ETF 1D strävar efter att spegla utvecklingen av 100 Bolag på globala industrilandsmarknader med hög direktavkastning. DXSB ETF ger exponering mot De 100 aktier som betalar högst utdelning från Stoxx Global-indexen. Viktning sker enligt årlig direktavkastning (netto). Det sker en årlig indexgranskning, den största beståndsdelen är begränsad till 10 procent.

Fonden förvaltas passivt. Målet är att din investering ska återspegla resultatet för indexet STOXX® Global Select Dividend 100 index (indexet), som har utformats för att återspegla resultatet för aktierna i 100 bolag som ger de högsta utdelningarna i förhållande till andra bolag i industriländer. Indexet omfattar 40 aktier för Nord- och Sydamerika och 30 aktier vardera för Europa och Asien/Stillahavsområdet. Indexet är ett prisindex. Detta innebär att indexets nivå inte omfattar några vinster eller utdelningar som görs av bolagen.

Baserat på total nettoavkastning

indexet beräknas baserat på total nettoavkastning, vilket innebär att alla utdelningar och andra utbetalningar från företagen återinvesteras i aktierna efter skatt. För att uppnå målet att erhålla indexets avkastning kommer fonden att investera i överlåtbara värdepapper och ingå finansiella kontrakt (derivat) med en eller flera motparter i swapavtal med avseende på de överlåtbara värdepapperen och indexet. Valutan för delfonden är EUR. Fonden distribuerar upp till fyra gånger per år. Du kan i allmänhet begära inlösen av aktier dagligen.

Förvaltningskostnaden ligger på 0,5 procent per år.

Handla DXSB ETF

Stoxx Global Select Dividend 100 Swap UCITS ETF 1D (DXSB) handlas i Tyskland. Det betyder att det går att handla andelar i Stoxx Global Select Dividend 100 Swap UCITS ETF 1D (DXSB) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version