Nyheter

DXJ ETF är en satsning på aktiemarknaden i Japan

Publicerad

den

WisdomTree Japan Hedged Equity Fund (DXJ ETF) strävar efter att ge exponering mot den japanska aktiemarknaden och samtidigt säkra exponeringen mot fluktuationer mellan den amerikanska dollarn och yenen. WisdomTree Japan Hedged Equity Fund (DXJ ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,48 procent.

DXJ spårar ett exportorienterat, utdelningsvikt index av japanska aktier. Fonden är hedgad för valutafluktuationer mellan USD och JPY.

DXJ Factset Analytics Insight

DXJ har en specifik investeringsuppsats med en Abenomics-riktad, utdelningsfokuserad portfölj. Fonden är positionerad för att vinna på ökad ekonomisk aktivitet i Japan på grund av försvagningen av dess valuta. DXJ väljer ut exportorienterade, utdelningsbetalande japanska företag av alla kapitaliseringar, särskilt de som genererar mindre än 80 % av sina intäkter från Japan. Dessutom måste dessa värdepapper handlas på Tokyobörsen.

Fonden viktar sedan de utvalda värdepapperen med utdelning och säkrar sedan sin JPY-exponering. Genom att använda denna säkringsstrategi säljer indexet JPY-terminskontrakt på månadsbasis. Fonden var inte alltid valutasäkrad eller exportorienterad, vid lanseringen spårade den ett utdelningsvikt index, lade till en valutasäkring 2010 och flyttade portföljen mot exportörer 2012. Indexet ombalanseras årligen så att ingen individuell säkerhet har en vikt större än 5 % och varje sektor har en maximal vikt på 25 %

Varför DXJ?

  • Få bred aktieexponering mot japanska utdelningsbetalande företag med en exportörlutning
  • Valutahedge dämpar exponeringen mot fluktuationer i den japanska yenen
  • Använd för att upprätthålla japansk aktieexponering samtidigt som den neutraliserar valutafluktuationer för den japanska yenen i förhållande till den amerikanska dollarn

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree Japan Hedged Equity Index. Under normala omständigheter kommer minst 95 % av fondens totala tillgångar (exklusive säkerheter som innehas från värdepappersutlåning) att investeras i delvärdepapper i indexet och investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med de ekonomiska egenskaperna hos sådana delvärdepapper. Indexet är utformat för att ge exponering mot japanska aktiemarknader och samtidigt neutralisera exponeringen mot fluktuationer av den japanska yenen i förhållande till den amerikanska dollarn. Fonden är icke-diversifierad.

Handla DXJ ETF

WisdomTree Japan Hedged Equity Fund (DXJ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i DXJ ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med WisdomTree Japan Hedged Equity Fund (DXJ ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

NamnLandVikt %
1. Toyota Motor Corp 7203 JTJP5.16%
2. Japan Tobacco Inc 2914 JTJP4.69%
3. Mitsubishi UFJ Financial Group 8306 JTJP3.84%
4. Takeda Pharmaceutical Co Ltd 4502 JTJP3.15%
5. Sumitomo Mitsui Financial Group 8316 JTJP2.93%
6. Tokyo Electron Ltd 8035 JTJP2.74%
7. Nintendo Co Ltd 7974 JTJP2.62%
8. Itochu Corp 8001 JTJP2.49%
9. Mizuho Financial Group Inc 8411 JTJP2.10%
10. Mitsubishi Corp 8058 JTJP2.01%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version