Nyheter

DXET ETF, 50 europeiska storföretag i samma ETF

Publicerad

den

Xtrackers Euro Stoxx 50 UCITS ETF (Xetra: DXET) ger dig 50 europeiska storföretag i samma ETF. Xtrackers Euro Stoxx 50 består av de 50 största bolagen inom industrisektorer i det europeiska området. Trots att detta är ett ganska smalt index inkluderar det flertalet branscher såsom finans, teknologi samt tyngre industrier. Fonden tillhör även bland de mest prisvärda på marknaden men en årlig förvaltningsavgift på endast 0,09%.

Euro Stoxx 50 Index strävar efter att spegla av stabila storbolag i euroområdet. Kravet är att dessa är noterade i EUR i länder som ingår i euroområdet. Det skall motsvara de 50 största och mest likvida bolagen.

Viktning sker enligt fritt float börsvärde. Indexet genomgår en årlig indexgranskning och den största beståndsdelen är begränsad till 10 procent

Portföljmetoden för DXET är direkt replikering, vilket betyder att fonden köper in de underliggande aktierna. DXET är en utdelande ETF. Xtrackers är börshandlade fonder (ETF), en indexföljande investeringslösning från Deutsche Bank.

Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Xtrackers Euro Stoxx 50 UCITS ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version