Nyheter

DWS lanserar fem fonder för klimatomställning

Publicerad

den

DWS har lanserat en fem fonder för klimatomställning riktad mot USA, Japan, Europa, tillväxtmarknader och globala aktier. ETFerna är noterade på Deutsche Boerse med totalkostnadskvoter (TER) som sträcker sig från 0,09 % för amerikanska aktier och 0,19 % för globala aktier.

Varje ETF kommer att spåra MSCI-index utformade för att uppfylla minimistandarderna i EU:s klimatövergångsbenchmark (CTB), som kommer att syfta till att minska CO2-intensiteten i portföljen.

Vanligtvis kommer CTB-index att sikta på en minskning av koldioxidavtrycket med 30 % och en årlig minskning av koldioxidutsläppen på 7 % jämfört med moderindexet.

Vidare kommer de att exkludera företag från moderindex som inte uppfyller vissa ESG-kriterier, är aktiva inom vissa kontroversiella affärsområden eller överskrider vissa intäktströsklar för affärsverksamhet med hög potentiell påverkan på klimatförändringar.

De fem ETF:erna är:

• Xtrackers MSCI USA Climate Transition UCITS ETF (XCUD)

• Xtrackers MSCI Japan Climate Transition UCITS ETF (XCJD)

• Xtrackers MSCI Europe Climate Transition UCITS ETF (XCET)

• Xtrackers MSCI EMU Climate Transition UCITS ETF (XCEU)

• Xtrackers MSCI World Climate Transition UCITS ETF (XCTW)

Alla ETFer kommer att märkas enligt artikel 8 under SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation).

I januari avslöjar DWS en sju starka tematisk ETF-serie som spårar FN:s hållbara utvecklingsmål (SDG).

Förra månaden tvingades den tyska kapitalförvaltaren stänga 62,3 miljoner pund Xtrackers MSCI Europe Energy ESG Screen UCITS ETF (DXSD) efter att förändringar i dess hållbarhetsmått lämnade den med ett ”extremt litet antal beståndsdelar”.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version