Nyheter

DWS byter index för sin Latinamerika-ETF till ESG-index

Publicerad

den

DWS kommer att förvandla sin Latinamerika-ETF till en ESG-strategi, i en ytterligare signal om den ökande efterfrågan på hållbara produkter. Från och med den 25 mars 2021 kommer Xtrackers MSCI EM Latinamerika Swap UCITS ETF (DBX3) på 63,7 miljoner dollar att byta namn till Xtrackers MSCI EM Latin America ESG Swap UCITS ETF.

Detta kommer att sammanfalla med DBX3 övergång från att spåra MSCI Emerging Markets Latin America index till MSCI EM Latin America Low Carbon SRI Leaders index. Det nuvarande indexet spårar 104 stora och medelstora företag i sex EM-länder i Latinamerika. Inom dessa länder syftar indexet till att spåra cirka 85 procent av deras respektive fritt floatjusterade marknadstak. Av detta syftar XLMA till att indirekt replikera cirka 10 procent av indexet via swappar.

Det nya indexet spårar resultatet för latinamerikanska aktier med högre ESG-prestanda och lägre nuvarande och potentiell koldioxidexponering än det bredare moderindexet. Det uppnår detta genom att implementera två regeluppsättningar: Regler för val av låga koldioxidutsläpp och de högsta reglerna för val av ESG-prestanda.

ESG driver större samarbete mellan ETF-emittenter och indexleverantörer

SRI Leaders-index med låga koldioxidutsläpp sätter också en gräns för antalet värdepapper som är berättigade till inkludering, och som sådan sa DWS att XLMA kan tyngas mer mot företag som underpresterar marknaden.

Beslutet att ändra strategin berodde på XLMA:s ”låga historiska efterfrågan” och den ökande efterfrågan på ESG EM-ETF:er.

Som ett erkännande av ESG: s popularitet sa Michael Mohr, chef för Xtrackers produktutveckling på DWS, att företaget har varit aktivt inom ESG-produktskapande och kommer att fortsätta att utöka sin lista framåt. Mohr sa: ”Vår ESG-produktserie har utökats avsevärt men vi fortsätter att lägga djup i vårt erbjudande för att möta investerarnas efterfrågan på koldioxidsnåla, socialt ansvarsfulla investeringar.”

När det gäller XLMA tillade DWS att produktavgifterna förblir oförändrade men transaktionskostnader och skatter som härrör från det strategiska skiftet kommer att bäras av ETF. XLMA är inte den första ETF-DWS som byter till ett ESG-index. I december förra året avslöjade ETF Stream att FTSE All-Share ETF skulle spåra MSCI UK IMI Low Carbon SRI Leaders Select-index och byta namn till Xtrackers MSCI UK ESG UCITS ETF (XASX).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version