Nyheter

DJAM ETF följer Dow Jones Industrial Average

Publicerad

den

Lyxor Dow Jones Industrial Average UCITS ETF – Dist (DJAM ETF) följer Dow Jones Industrial Average . Detta gör denna börshandlade fond genom att investera i aktier med fokus USA. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50% p.a. Fonden replikerar prestandan för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor Dow Jones Industrial Average UCITS ETFDist har 219 miljoner GBP i förvaltat kapital. DJAM ETF är äldre än 5 år och har sitt hemvist i Frankrike.

Lyxor Dow Jones Industrial Average UCITS ETFDist är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att följa jämförelseindexet Dow Jones Industrial Average Net Total Return. Dow Jones Industrial Average Net Total Return representerar stora och välkända amerikanska företag som täcker alla branscher med undantag för transport och verktyg. Dow Jones Industrial Average är ett prisvägt index. Dow Jones Industrial Average är ett index baserat på värdena på 30 värdepapper från stora amerikanska företag. Det beräknas med hjälp av ett matematiskt genomsnitt av aktiekurserna för de 30 värdepappren. Aktiveringen av aktierna i Dow Jones Industrial Average representerar cirka 20% av kapitaliseringen av amerikanska aktier. Indexet är prisvägt.

Handla DJAM ETF

Lyxor Dow Jones Industrial Average UCITS ETFDist (DJAM ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURDJAM
Borsa ItalianaEURDJE
Euronext ParisEURDJE
London Stock ExchangeGBXDJEL
London Stock ExchangeUSDDJEU
XETRAEURDJAM

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF:ens innehav avvika från jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %SektorLand
GOLDMAN SACHS GROUP INCUSD7.7%FinansUSA
UNITEDHEALTH GROUP INCUSD7.53%Health CareUSA
HOME DEPOT INCUSD6.19%SällanköpsvarorUSA
MICROSOFT CORPUSD5.37%InformationsteknologiUSA
SALESFORCE.COM INCUSD4.61%InformationsteknologiUSA
BOEING CO/THEUSD4.42%IndustriUSA
MCDONALD’S CORPUSD4.39%SällanköpsvarorUSA
HONEYWELL INTERNATIONAL INCUSD4.3%IndustriUSA
VISA INC-CLASS A SHARESUSD4.3%InformationsteknologiUSA
AMGEN INCUSD4.23%Health CareUSA

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version