Nyheter

DIVB ETF Aktier i företag som återför kapital till sina ägare

Publicerad

den

iShares U.S. Dividend and Buyback ETF (BATS: DIVB) investerar i nordamerikanska företag som endera återköper egna aktier eller gör stora utdelningar. Båda dessa transaktionstyper är ett sätt att återföra kapital till aktieägarna. DIVB ETF har en förvaltningskostnad på 0,25 procent.

Varför DIVB?

  1. Investerar i amerikanska företag som returnerar kapital till aktieägarna genom att betala utdelning och / eller köpa tillbaka sina aktier
  2. Både utdelning och återköp av aktier är bevisade drivkrafter för långsiktig aktieavkastning1
  3. Används för att söka inkomst och potentiell tillväxt inom en portfölj

Investeringsmål

IShares U.S. Dividend and Buyback ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index bestående av amerikanska aktier med historik om utdelningar och / eller återköp av aktier.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för Morningstar® US Dividend and Buyback IndexSM. Fonden investerar i allmänhet minst 90% av sina tillgångar i de underliggande indexens värdepapper och kan investera upp till 10% av sina tillgångar i vissa terminer, optioner och swappkontrakt, likvida medel, inklusive andelar i penningmarknadsfonder. rekommenderas av BFA eller dess dotterbolag samt i värdepapper som inte ingår i det underliggande indexet. Det underliggande indexet är utformat för att ge exponering mot amerikanska företag som returnerar kapital till aktieägarna genom antingen utdelning eller återköp av aktier.

Handla TRTY ETF

iShares U.S. Dividend and Buyback ETF (BATS: DIVB) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i iShares U.S. Dividend and Buyback ETF (BATS: DIVB).

Största innehav

NamnSymbol% Vikt
Apple IncAAPL5.25%
Microsoft CorpMSFT3.87%
JPMorgan Chase & CoJPM3.03%
Bank of America CorpBAC2.41%
Wells Fargo & CoWFC2.27%
Intel CorpINTC2.03%
Johnson & JohnsonJNJ1.75%
Citigroup IncC1.73%
AT&T IncT1.65%
Oracle CorpORCL1.65%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version