Nyheter

En värld utan skräp i en ETF

Publicerad

den

Direxion World Without Waste ETF (NYSEArca: WWOW) listades strax innan julen 2020. Direxion World Without Waste WWOW ETF ger dig 50 företag, i fem underteman, som är representativa för den transformativa övergången från linjära till cirkulära ekonomiska modeller. Ramen för cirkulär ekonomi är en som är regenerativ, återställande och fokuserad på systematisk uppfinningsrikedom. Principerna för cirkulär ekonomi finns i många sektorer och industrier idag. Från förnybar el och specialkemikalier till systemprogramvara och internettjänster och infrastruktur är alla mindre skadliga för miljön, samtidigt som de ger hållbar ekonomisk tillväxt.

Fem underteman inkluderar hållbarhet av resurser, delningsplattformar, resursåterställning, produkt som en tjänst och livscykelförlängning.

Strävar efter att fånga de miljömässiga och ekonomiska fördelarna med företag som verkar inom den cirkulära ekonomiska ramen.

Kan betraktas som ett satellitinnehav för att komplettera andra bredare positioner inom en portfölj där det kan erbjuda en stark tillväxtpotential.

Underliggande index

Indxx US Circular Economy Index (IUSCEI) spårar resultatet för 50 amerikanska börsnoterade företag som är representativa för den transformativa övergången från linjär ekonomimodell till cirkulär. Indexet innehåller fem underteman som är centrala för cirkulär ekonomi, vilket ger investerare tillgång till det skiftande paradigmet i växande segment som biodrivmedel, solenergi och avfallshantering, tillsammans med plattformar för samarbete och innehållsdelning. Företag som kumulativt får intäkter som är större än eller lika med 50% från kategorier som omfattar ett undertema är ”pure-play” -företag. Alla ”pure-play” -företag från undertema kommer att utgöra urvalslistan. De 10 bästa företagen från varje undertema, efter det största totala börsvärdet, kommer att utgöra det slutliga indexet.

WWOW är inte utdelande. Denna ETF är för närvarande inte tillgänglig för de flesta europeiska investerare.

10 största innehaven

Jumia Technologies AG7.38
Tesla Inc6.00
Enphase Energy Inc5.96
Etsy Inc4.53
Snap Inc3.33
MercadoLibre Inc3.22
Shopify Inc3.22
Spotify Technology SA2.84
Okta Inc2.63
Veeva Systems Inc2.60

Sektor innehav %

Information Technology35.36
Consumer Discretionary23.20
Industrials15.57
Communication Services14.26
Utilities4.02
Materials3.75
Health Care2.60
Consumer Staples1.25

Geografisk fördelning %

United States81.23
Tyskland7.38
Argentina3.22
Kanada3.22
Sverige2.84
Australien2.11

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version