Nyheter

DFE ETF är en satsning på europeiska small cap företag

Publicerad

den

WisdomTree Europe SmallCap Dividend ETF (DFE ETF) spårar ett utdelningsvägt index för småbolag, utdelningsbetalande aktier i Europa. WisdomTree Europe SmallCap Dividend ETF (DFE ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,58 procent.

DFE Factset Analytics Insight

DFE innehar de minsta europeiska utdelningsbetalande företagen och väger dem med antalet utdelningar som har betalats under det senaste kalenderåret. Fonden innehåller endast aktier som ligger i de nedre 25% av det totala marknadsvärdet för WisdomTree Europe Dividend Index. Måttliga länder och sektorslutningar finns i överflöd. I synnerhet DFE faller in i micro cap området. Fonden uppfyller dock sitt utdelningsmandat, vilket framgår av en solid utdelningsavkastning. Indexet rekonstitueras och balanseras årligen.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för WisdomTree Europe SmallCap Dividend Index. Under normala omständigheter kommer minst 95% av fondens totala tillgångar (exklusive säkerheter från värdepappersutlåning) att investeras i komponentpapper i indexet och investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med de ekonomiska egenskaperna hos sådana komponentpapper. Indexet är ett fundamentalt viktat index som består av segmentet med små kapital på den europeiska utdelningsmottagande marknaden. Fonden är icke-diversifierad.

Handla DFE ETF

WisdomTree Europe SmallCap Dividend ETF (DFE ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i DFE ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med WisdomTree Europe SmallCap Dividend ETF (DFE ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

För europeiska investerare

Det finns en europeisk variant av samma börshandlade fond, WisdomTree Europe SmallCap Dividend UCITS ETF. Denna ETF handlas bland annat på tyska Xetra under kortnamnet WTES.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Största innehav

VärdepapperLandVikt %
1. Kardex Holding AG KARN SWCH2.49%
2. Drax Group PLC DRX LNGB2.14%
3. Ferrexpo PLC FXPO LNGB2.10%
4. Chemometec A/S CHEMM DCDK2.00%
5. Jupiter Fund Management PLC JUP LNGB1.95%
6. Anima Holding SpA ANIM IMIT1.93%
7. Verbio AG VBK GRDE1.82%
8. Europris Asa EPR NONO1.71%
9. Piaggio & C SpA PIA IMIT1.65%
10. TKH Group NV TWEKA NANL1.64%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version