Nyheter

Deutsche Digital Assets listar DDA Crypto Select 10 ETP (SLCT) på Deutsche Börse Xetra

Publicerad

den

DDA Crypto Select 10 ETP (ISIN: DE000A3G3ZD0; WKN: A3G3ZD, Ticker: SLCT) är nu listad och börjar handlas på Deutsche Börse’s Xetra den 27 juni 2023. Den börshandlade produkten (ETP) blir ett kostnadseffektivt sätt för investerare att få exponering mot de 10 största kryptotillgångarna genom börsvärdeXetra med en total kostnadskvot på 1,69 %.

DDA Crypto Select 10 ETP stöds till 100 % fysiskt av en korg med kryptovalutor som utgör MarketVector™ Digital Assets Max 10 VWAP Close Index (”MVDAMV”) och hålls i en institutionell förvaringslösning med Aplo SAS.

Denna ETP erbjuder investerare möjligheten att uppnå portföljdiversifiering med en enda investering, vilket är en betydande fördel för dem som vill balansera sin portfölj riskera eller få exponering mot en mängd olika kryptotillgångar.

”Vi är glada över att tillkännage noteringen av DDA Crypto Select 10 ETP, vår första multiasset krypto-ETP, som representerar ett stort steg framåt i vårt produkterbjudande och låser upp nya möjligheter för våra uppskattade investerare, säger Dominik Poiger, CFA, Chief Produktansvarig för DDA. ”DDA Crypto Select 10 ETP designades med institutionella och individuella investerares intressen i åtanke och tillåter dem att få exponering för en mängd olika av kryptotillgångar.”

Vi är stolta över att samarbeta med Deutsche Digital Assets för att stödja lanseringen av deras innovativa Crypto Select 10 ETP, säger Steven Schoenfeld, VD för MarketVector. ”Vi är övertygade om att MarketVectors erfarenhet av både kryptoriktmärken för flera tillgångar och att optimera investerbarhet och likviditet kommer att gynna investerare i denna nya ETP.”

”Vi är glada över att se vår MarketVector™ Digital Assets Max 10 VWAP Close Index stödja den nya DDA Crypto Select 10 ETP sade Martin Leinweber, CFA, Digital Asset Produktstrateg på MarketVector. “Detta index ger en balanserad och diversifierad urval av de 10 bästa kryptovalutorna, vilket ger en robust grund för denna innovativa ETP.

Det markerar ytterligare ett steg i vårt engagemang för att leverera effektiva och dynamiska index i den digitala tillgångsmarknaden under utveckling. Vi ser fram emot fortsatt samarbete med DDA och att ytterligare utveckla ekosystemet för digitala tillgångar tillsammans.”

Den nya noteringen kompletterar DDA:s utbud av kryptobörshandlade produkter inklusive DDA Physical Bitcoin ETP (XBTI, ISIN: DE000A3GK2N1) och DDA Physical Ethereum ETP (IETH, ISIN: DE000A3GTML1) på flera europeiska börser. De företaget har också sin DDA Physical ApeCoin ETP (IAPE, ISIN: DE000A3GYNY2) noterad på Börse Stuttgart.

ProduktnamnDDA Crypto Select 10 ETP
Ticker Xetra / BloombergSLCT / SLCT GY
ISIN / WKNDE000A3G3ZD0 / A3G3ZD
TER1.69%
BasvalutaUSD
HandelsvalutaEUR
UnderliggandeMarketVector™ Digital Assets Max 10 VWAP Close Index (“MVDAMV”)
ProduktstrukturPhysically replicating
Rebalancing FrequencyQuarterly
Index ProviderMarketVector
HemvistLiechtenstein
EmittentDDA ETP AG
Security TrusteeBankhaus von der Heydt GmbH & Co. KG
Custodian(s)Aplo SAS
Authorized Participant(s)Flow Traders B.V. Jane Street Financial Ltd. DRW Europe B.V. Bluefin Europe LLP
LanseringsdatumMay 22, 2023
ListningsdatumJun 27, 2023

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version