Nyheter

Deutsche Börse utökar kryptoerbjudandet på Xetra med Valours första ICP ETN

Publicerad

den

Deutsche Börse utökar sitt utbud av kryptovalutaprodukter ytterligare: Från och med den 14 februari 2024 kan för första gången en Exchange Traded Note (ETN) på Internet Computer (ICP), en ICP ETN, handlas via Xetra och handelsplatsen Börse Frankfurt. Utgivaren av denna ETN är Valour Digital Securities.

Med 1Valour Internet Computer Physical Staking (1VIC) kan investerare på Xetra delta i prestanda för Internet Computers kryptovaluta i kombination med insats för första gången utan att behöva sätta upp kryptoplånböcker. Staking är processen att deponera respektive kryptotillgångar på blockkedjan för att validera transaktioner. I gengäld betalas en premie. På detta sätt kan investerare delta inte bara i prestanda för kryptovalutan, utan också i respektive insatsinkomst.

Det ICP-stödda ETN har tagits upp på den reglerade marknaden på Frankfurtbörsen och clearas centralt via Eurex Clearing.

Alla krypto-ETN som kan handlas på Xetra är fysiskt skyddade och noterade på den reglerade marknaden på Frankfurtbörsen. Dessutom clearas alla krypto-ETNXetra centralt av Eurex Clearing AG som Deutsche Börse Groups centrala motpart (CCP). Genom central clearing drar särskilt institutionella investerare nytta av väsentligt minskade risker vid avveckling av transaktioner.

NamnTillgångsklassISINFörvaltningsavgiftKryptovaluta
1Valour Internet Computer Physical StakingCrypto ETNGB00BS2BDN041,90 procentInternet Computer (ICP)

Produktutbudet inom Deutsche Börses ETF & ETP-segment omfattar för närvarande totalt 2 130 ETF:er, 191 ETC:er och 234 ETN:er. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 15 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETF:er och ETP:er i Europa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version