Nyheter

Deutsche Bank vill tillbaka in på guldmarknaden efter åtta års frånvaro

Publicerad

den

Det tyska finansinstitutet Deutsche Bank vill ha en plats på guldmarknaden igen. Banken har enligt medierapporter ansökt om att ansluta sig till London Bullion Market Association. Enligt en rapport från Bloomberg är den tyska bankens återgång till ädelmetallmarknaden dess senaste drag för att utöka företagets råvaruhandelsdesk.

Banken sa i ett uttalande att dess ansökan till LBMA ”för oss i linje med andra banker som erbjuder ädelmetalltjänster.”

”Det återspeglar den försiktiga tillväxten av vår ädelmetallverksamhet under de senaste åren och växande kundefterfrågan på våra tjänster”, tillade Deutsche Bank i uttalandet.

Den tyska banken kommer tillbaka till ädelmetallsektorn åtta år efter att den lämnade under ett moln av manipulationsanklagelser och stämningar.

Deutsche Bank var en av en handfull guldbanker som hade ett hårt grepp om marknaden med prisfixen två gånger dagligen. Deutsche Bank gav upp sin plats vid London Gold Fix 2014 efter att bankerna anklagades för att manipulera priserna på ädelmetaller.

2016 var Deutsche Bank den första ädelmetallbanken som avgjorde en privat stämningsansökan om 60 miljoner dollar inlämnad i USA. Banken betalade också 38 miljoner dollar för att lösa en liknande manipulationsprocess som lämnats in av silverinvesterare och handlare. Deutsche Bank gick också med på att arbeta med marknadstillsynsmyndigheter när dessa undersökte manipulationspåståendena.

Under de senaste åtta åren har många guldbanker ställts inför ytterligare manipulationsprocesser. De har också fått betydande böter från globala finansiella tillsynsmyndigheter för att ha samarbetat och manipulerat priser.

London Gold Fix upplöstes så småningom 2016 och ersattes av LBMA Gold Price. Guldpriserna fastställs två gånger dagligen genom onlineauktioner bland 16 deltagare. LBMA fastställer också benchmarkpriser för silver och PGM, med dagliga onlineauktioner.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version