Nyheter

Det holländska flygbolaget KLM gör världens första flygning med syntetisk fotogen

Publicerad

den

Det holländska flygbolaget KLM säger att den opererade sin första flygning med en kommersiell KLM-flygning som skett med syntetiskt bränsle transporterade passagerare från Amsterdam till Madrid förra månaden. Det är första gången i världshistorien, sa den nederländska regeringen och flygbolaget på måndagen.

Utveckling och användning av syntetiska alternativ och biobränsle till fotogen ses som nyckeln till långsiktiga insatser för att minska växthusutsläppen från luftfarten.

KLM-flygplanet använde vanligt bränsle blandat med 500 liter (132 gallon) syntetiskt fotogen producerat av Royal Dutch Shell med koldioxid, vatten och förnybara energikällor, tillsammans med vanligt bränsle för att driva flygplanet, framgår av ett pressmeddelande.

Hållbart bränsle kommer potentiellt att ge det största bidraget till utsläppsminskningar i nya flygflottor, säger Pieter Elbers, som är chef för KLM, den holländska grenen av Air France KLM. ”Övergången från fossilt bränsle till hållbara alternativ är en av de största utmaningarna som industrin står inför”, säger Elbers.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version