Nyheter

Det är dags att gå lång emerging markets igen

Publicerad

den

Det är dags att gå lång emerging markets igen. Förra månaden skrev vi att vi var litet avvaktande till att köpa tillväxtmarknader, så kallade emerging markets, men vi tror att det nu kan vara dags att göra vad vi gjorde med råvaror förra månaden, köpa. Vi tror att det är dags att gå lång emerging markets igen. Detta gör vi lämpligast genom iShares MSCI Emerging Markets (EEM).

Vi har varit tveksamma till att köpa emerging markets, och det har inte känts som det varit dags för detta segment ännu. Graferna pekade emellertid på köp, men då jag inte är en renodlad teknisk analytiker valde vi att avvakta med att köpa emerging markets. Vi har nu beslutat oss för att det är dags att köpa, säger systemet att det är köp som gäller så arbetar vi efter detta.

Råvaror

Även om jag gillar råvaror så var jag fram till förra månaden litet avvaktande till dem. Att tycka om ett sentiment betyder inte att det alltid är läge att ha en exponering mot detta sentiment. Förra månaden såg köpte jag emellertid DBC, och det har visat sig vara en bra strategi, cirka 2,5 procent har denna ETF ökat med sedan dess.

Med en global ekonomi som nu verkar ta fart igen så ökar behovet av råvaror, vilket bör driva upp priserna på dessa. Investerarna har nu börjat titta på denna delmarknad igen, något som inte är så pass konstigt eftersom råvarumarknaden varit något som inte har prioriterats av placerarna under en tid. Nu ökar intresset och vi vet alla hur det fungerar när hela marknaden agerar som ett stim och skall köpa samma tillgångsslag samtidigt. Priserna stiger.

Köp:

EEM

Portföljsammansättning

PRF 16.7 %

DBC 16.7 %

EFA 16.7 %

EEM 16.7 %

VNQ 16.6 %

Kassa 16.6 %
Ansvarsbegränsning

Att investera i aktier eller andra finansiella instrument är alltid förknippat med risk. Axier.se tar inget ansvar för eventuella förluster till följd av investeringsbeslut som grundar sig på bolagets analyser. Axier.se garanterar inte heller att informationen i analysmaterialet är fullständig eller korrekt.

Disclaimer

ETFSverige.se och Axier.se är oberoende aktörer som ägs av Axier Equities AB. Fokus ligger på teknisk och statistisk analys samt fundamentala analyser av small- och microcapbolag.

Intressekonflikter

Axier.se strävar efter att undvika intressekonflikter. Det finns interna regler för hur eventuella intressekonflikter skall hanteras. Syftet med rutinerna är att säkerställa ETFSverige.se och Axier.se:s ställning som oberoende. ETFSverige.se och Axier.se erbjuder olika typer av tjänster till sina kunder, bland annat erbjuder Axier.se: annonsering via banners och utskick samt sponsorbevakning. Sponsorbevakningen är en tjänst varvid kunden betalar för en oberoende aktieanalys som sprids via ETFSverige.se och Axier.ses prenumerationer av teknisk, statistisk och fundamental analys.

Axier.se:s analytiker eller frilansande analytiker kan inneha värdepapper i bolag som analyseras på ETFSverige.se och Axier.se. I förekommande fall anges det i samband med publicering av initial analys. ETFSverige.se och Axier.se lämnar inte investeringsråd. Analyser och annat material från ETFSverige.se och Axier.se tillhandahålls endast som allmän information och skall under inga förhållanden användas eller betraktas som någon uppmaning, rekommendation eller något råd, att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Axier.se tar inte hänsyn till kundens särskilda ekonomiska situation, syfte med investeringar eller andra kundspecifika behov. Placerare bör söka finansiell rådgivning i det enskilda fallet avseende lämpligheten av tilltänkta aktieinvesteringar som ETFSverige.se och Axier.se analyserar. Kunden bör därför endast beakta ETFSverige.se och Axier.se som en av flera källor för sitt investeringsbeslut.

Källor

Analyserna är baserade på källor som betraktas som tillförlitliga. Trots att ETFSverige.se och Axier.se försöker säkerställa att innehållet i analyserna skall vara korrekt och inte missvisande garanterar inte ETFSverige.se och Axier.se att uppgifterna är tillförlitliga eller fullständiga. Vidare måste läsare vara införstådd med att de framtidsutsikter som ETFSverige.se och Axier.se prognostiserar i analyser inte alltid kommer att infrias. ETFSverige.se och Axier.se friskriver sig från och svarar inte i något fall, oavsett vårdslöshet, gentemot läsare av analyserna eller tredje man, för förlust, vare sig direkt eller indirekt, som uppkommer på grund av innehållet i analys publicerad av ETFSverige.se och Axier.se.
Material publicerat av ETFSverige.se och Axier.se är skyddat av upphovsrätt och får inte utan tillstånd kopieras, återanvändas, distribueras eller publiceras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version