Nyheter

Dessa investeringar kommer att explodera till 2025, enligt BlackRock

Publicerad

den

Boomen kommer sannolikt att drivas av ökad investerares aptit för räntebärande ETF:er och produkter med starkt fokus på miljö-, social- och styrfrågor (ESG). BlackRock, världens största kapitalförvaltare, förutspår tillgångar på Europas blomstrande marknad för börshandlade fonder kommer att fördubblas till 2 ton USD om fem år, eftersom investerare fortsätter att flytta sin trohet till passiva produkter eftersom aktivt förvaltade investeringar misslyckas med att generera ett alfa.

Den förväntade ökningen av tillgångar kommer sannolikt att drivas av ökad investerares aptit för räntebärande ETF: er och produkter med starkt fokus på miljö-, social- och styrningsfrågor – en annan betydande tillväxtplats för den europeiska kapitalförvaltningssektorn.

ETF:er har stört kapitalförvaltningen i över två decennier, men vi är fortfarande i de tidiga stadierna av omvandlingen”, säger Salim Ramji, global chef för BlackRocks ETF-division iShares. ”ETFernas resultat genom det senaste stresstestet på marknaden belyst det förtroende som investerare placerar i ETF:er för att hantera risker, söka prisupptäckt och säkra portföljer och risker – och de trender som vi historiskt sett har sett på den amerikanska marknaden, spelar nu ut i Europa när vi når kritisk massa.

De globala ETF-tillgångarna nådde 7 triljoner

Förutsägelsen från BlackRock kommer när globala ETF-tillgångar nådde 6,9 triljoner USD i slutet av september – en liten minskning från de 7 triljoner som registrerades i slutet av augusti. Nettoinflödet på 488,2 miljarder dollar hittills i år av den globala ETF-industrin ökar dock med 40 procent jämfört med samma period förra året.

Investerarnas fortsatta övergång till ETF kommer bland fortsatt dåliga resultat för aktieplockare. Enligt en rapport från S&P-index kontra aktiva fonder, känd som Spiva, under 45 procent av brittiska aktiva aktiefonder underpresterade S&P Storbritannien BMI under årets sex första månader.

Under en ettårsperiod överträffade 32 procent jämförelseindexet och under tioårsperioden misslyckades 69 procent bättre än riktmärket. BlackRocks iShares-division är fortfarande den dominerande kraften i Europa med cirka 503 miljarder dollar i ETF-tillgångar och en marknadsandel på 44 procent.

Stephen Cohen, chef för iShares för Europa, Mellanöstern och Afrika, sa att verksamheten förväntar sig att 40 procent av nya tillgångar kommer att härröra från ränteinvesteringar och en fjärdedel av flödena kommer från ESG-fokuserade produkter.

”Investerare erkänner nu att det krävs djupare förändringar på portföljnivå och att ETF: er har breda exponeringar och storlek för att vara idealiska instrument för att genomföra en hel del av dessa förändringar,” sa han.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version