Nyheter

Denna restaurangfond kan dra nytta av tillväxten hos snabbmatskedjorna

Publicerad

den

Corona-pandemin har drastiskt förändrat konsumentvanor, och snabbmatskedjorna kan fortsätta att dra nytta av den ökande efterfrågan på snabba och enkla matbeställningar, vilket stärker EATZ, en nyligen lanserad restaurang- och livsmedelsfond.

McDonald’s, Taco Bell, Chipotle och andra snabbmatskedjor kan ta ut en större marknadsandel från sittande restauranger när konsumenterna blir vana vid mobila beställningsvanor, rapporterar Reuters.

McDonald’s avslöjade jämförbar försäljning i USA under första kvartalet som stigit med 13,6% och hade 40 miljoner aktiva appanvändare på sina sex största marknader. Företaget har marknadsfört sitt lojalitetsprogram för att locka ännu fler kunder.

”Med 90%-överskott av vår verksamhet genom genomgången, om vi kan upprätthålla det och återföra våra matsalar och takeaway till de nivåer som de var före pandemin, har vi lagt upp oss för ett mycket bra lopp här” sa Joe Erlinger, chef för McDonalds amerikanska verksamhet, vid ett samtal med analytiker på torsdagen.

Dessutom planerar Taco Bell och KFC -föräldern Yum Brands Inc att utöka beställningen via sociala medier och marknadsföring med artificiell intelligens.

För året som slutade mars har snabbmatskedjorna stört restaurangbranschen och står för 70,2% av dollarna som äts ute och 82,9% av all restaurangtrafik, enligt NPD Group. Amerikanerna spenderade nästan 281,6 miljarder dollar på snabbmat för perioden, en ökning av marknadsandelen med 7,1% med dollar som fullservicestauranger förlorade.

Snabbmat ”kommer att vara ljuspunkten i restaurangutrymmet under lång tid framöver”, sa NPD -analytiker David Portalatin till Reuters och tillade att snabbmat redan tog ut en större marknadsandel före pandemin.

Investerare kan se till AdvisorShares Restaurant ETF (EATZ) som ett sätt att få målinriktad exponering mot detta marknadssegment. EATZ investerar enbart i restaurang- och livsmedelsbranschen, inklusive restauranger, barer, pubar, snabbmat, uthämtningsfaciliteter och cateringtjänster, med toppkomponentinnehav inklusive kända snabbmatnamn som Jack in the Box, Del Taco Restaurants , Yum!, Chipotle Mexican Grill, Starbucks och Papa Johns.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version