Nyheter

Denna infrastruktur-ETF är viktig men står inför utmaningar

Publicerad

den

Coronapandemin presenterar många utmaningar för infrastrukturprojekt, men dessa risker upprepar bara det potentiella värdet och nyttan av strategier. ProShares DJ Brookfield Global Infrastructure ETF (NYSEArca: TOLZ) är ett sätt att dra fördel av dessa utmaningar.

ProShares DJ Brookfield Global Infrastructure ETF ger exponering för flygplatser, vägtullar, hamnar, kommunikation, eldistribution, olje- och gaslagring och transport och vatten i både utvecklade och framväxande marknader. Det underliggande indexet exkluderar också företag som levererar tjänster som bygg- och anläggning till infrastrukturindustrin.

COVID-19-pandemin hotar slutförandet av viktiga projekt runt om i världen

”Infrastrukturprojekt står inför nya utmaningar till följd av coronaviruspandemin, som har potential att orsaka förseningar i slutförandet och förändra ekonomin för projekt under uppbyggnad”, skriver analysföretaget Fitch Ratings. ”Fördröjningar på grund av projektanpassningar och andra kostnader, koronavirusrelaterade arbetsstopp och motpartsbrist kan påverka projektets kreditkvalitet negativt.”

Infrastrukturkategorin har också historiskt sett erbjudit högre avkastning än globala räntebärande och globala aktier, tillsammans med större förutsägbarhet för långsiktiga kassaflöden. TOLZ kanske kan fånga de växande kraven på ekonomisk utveckling som driver mer finansiering till transportsektorn, kraft och andra system.

Dags för TOLZ?

En av fördelarna med infrastruktur är att det är en nödvändighet oavsett vad den globala ekonomin gör. Dessutom är det mindre benäget för de cykliska rörelserna i ekonomin, vilket gör det till ett hållbart alternativ som ett defensivt spel.

”Social distansering och andra hälsoåtgärder på byggarbetsplatsen och störningar i försörjningskedjan, som ökar kostnaderna och minskar produktiviteten, kommer att öka marginalerna i en redan konkurrenskraftig sektor”, enligt Fitch. ”Regeringstvingade avstängningar av icke-nödvändiga byggnadsarbeten har lett till ökade förseningar och kostnader för demobilisering av projekt på byggarbetsplatser. Många projekt upprätthåller säkerheten i form av betalningsretention och LOC som ger en viss dämpning vid en fördröjning. ”

Medan Vita huset vill släppa loss en massiv våg av stimulans till den amerikanska ekonomin och i ett försök spara jobb från att glida, kan infrastrukturen vara i stil eftersom koronavirussituationen förhoppningsvis blir lättare snart. Vissa datapunkter bekräftar att vissa av stimulanspaketen ska gå mot infrastruktur.

”Vissa projektpartier påskyndar byggnadsarbeten som flygplatser, vägtullar och skolor, och utnyttjar låg användning, minskat trafikflöde och utrymme”, konstaterar Fitch.

Handla TOLZ ETF

ProShares DJ Brookfield Global Infrastructure ETF (NYSEArca: TOLZ) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version