Nyheter

Den snabbast växande guldfonden i Europa

Publicerad

den

HANetf, Europas första oberoende white-label ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av ETP:er för digitala tillgångar, har meddelat att The Royal Mint Responsibly Sourced Physical Gold ETC (RM8U), den snabbast växande guldfonden i Europa, har passerat 650 miljoner USD i förvaltade tillgångar (AUM) för första gången sedan lanseringen 2020.

Den 31 december 2021 uppgick RM8Us AUM till 278 miljoner dollar. I oktober 2022 nådde den siffran 650 miljoner dollar, vilket motsvarar en tillväxt på 133,8 procent hittills från året. Dessa inflöden är särskilt betydande med tanke på guldspotprisets negativa utveckling nyligen. I september och oktober föll guldpriset med -4,48 procent men RM8U såg över 75 miljoner dollar i inflöden, vilket överträffade de andra guld-ETCerna.

RM8U, som till 100 procent backas upp av ansvarsfullt inköpt fysiskt guld, var den första finansiella börsnoterade produkten som sponsrades av det brittiska myntverket, The Royal Mint, och den första guld-ETC som lanserades i partnerskap med ett europeiskt suveränt myntverk Det ger investerare exponering för spotpriset på guld genom att fysiskt hålla guldtackor, som förvaras i The Royal Mints mycket säkra valv i Llantrisant, Cardiff.

RM8U ger investerare möjlighet att få tillgång till guld som ligger i linje med deras värden. Royal Mints unika kontroll över ädelmetallerna i deras förvar innebär att ETC delvis backas upp av LBMA Good Delivery-tackor som är gjutna av 100 procent återvunnet guld, som kommer från skrot i tillverkningsprocessen.

Utöver detta stöds guldet ETC till 100 procent av London Bullion Market Association (LBMA) Post 2019 ansvarsfullt anskaffade Good Delivery bars, vilket betyder att guldet följer den högsta standarden för ansvarsfulla inköp inom branschen. RM8U tilltalar därför hållbara investerare som kanske inte har haft tidigare exponering mot guld men som är intresserade av att få en exponering mot ansvarsfullt guld.

Handla RM8U ETC

HANetf The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RM8U ETC) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version