Nyheter

Den lagliga cannabisförsäljningen skjuter i höjden

Publicerad

den

Sedan amerikanska pandemirelaterade inlåsningar började i mars förra året har den lagliga cannabisförsäljningen i USA skjutit i höjden. På valdagen godkände fem amerikanska stater totalt sex omröstningsinitiativ för legaliserade cannabisprogram.

Fyra av dessa delstater, Arizona, New Jersey, Montana och South Dakota, antog åtgärder för rekreationsbruk. Mississippi och South Dakota legaliserade medicinsk cannabis. I ett första mandat krävde South Dakota samtidigt både fritids- och medicinska program för cannabis.

En katalysator för expansion

New Jerseys legalisering av vuxna kommer att vara katalysator.. Detta för expansion och normalisering av laglig cannabis över hela nordöstra och östra kusten. Nu lever cirka 234 miljoner amerikaner, 70 % av befolkningen, i en stat med tillgång till laglig cannabis. Det är antingen för medicinskt bruk eller för rekreationsbruk.

New Frontier Data uppskattar att den amerikanska legala cannabisförsäljningen 2020 kommer att överstiga 20 miljarder dollar. Med en utvidgning efter valet och befintliga statliga marknader för att kombinera en beräknad sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR) på 21% och nå 41,5 miljarder dollar år 2025.

Ett alternativ för den som önskar investera i Cannabissektorn är genom en börshandlad fond. The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) handlas i dag på flera olika börser, rill exempel London Stock Exchange, Deutsche Boerse (Xetra) och Borsa Italiana och kan handlas i GBP, USD och EUR. Det betyder att det går att handla andelar i The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version