Nyheter

Den indiska kaffeskörden hotas av brist på arbetskraft

Publicerad

den

Enligt UPASI är cirka 600 000 migrerande arbetare engagerade i säsongsaktiviteter för kaffeplantagerna i Indien mellan oktober och mars varje år. Kaffeodlingarna kräver arbetare för plockning. Redan drabbat av exportnedgång kan kaffeplantager i Indien påverkas den här säsongen (oktober 2020-september 2021) på grund av brist på migrerande arbetskraft kaffeplantagerna för att plocka kaffe. Den indiska kaffeskörden hotas av brist på arbetskraft.

Enligt branschaktörer fruktar plantageägare att tillgången på arbetskraft kan minska kraftigt på grund av spridningen av ny Coronaviruspandemi (COVID-19) över hela landet. Även om antalet COVID-19-positiva fall minskar snabbt i Indien, har rädslan uppstått att pandemin kan spridas igen. Rapporter om ett par vacciner, inklusive det Pfizer, som visar sig vara framgångsrika under testerna kan dock ge en viss lättnad för den stressade sektorn.

”Kaffeplantager, särskilt i södra Indien, är beroende av migrerande arbetskraft. En drastisk nedgång i deras tillgänglighet är sannolikt i år, säger R Sanjith Nair, sekreterare, United Planters Association of Southern India (UPASI), toppen för plantagesektorn i södra Indien.

Produktionsförlusten och påverka kvaliteten på kaffet

De flesta av dessa arbetare kommer från de nordöstra staterna. Gårdarna anställer dessa arbetare på grund av brist på lokala arbetare och också för att det hjälper dem att spara kostnader. Bristande tillgänglighet av arbetskraften kan leda till produktionsförlust och påverka kvaliteten på kaffet.
Indian Coffee Board har ännu inte gjort sin uppskattning för kaffeproduktionen i år. ”Det kommer sannolikt att komma med sina uppskattningar senare denna månad”, säger AK Bhandari, tidigare president för UPASI och president, India Coffee Trust.

Överlag har kaffesektorn klarat sig bra över hela världen även om Coronaviruspandemin har drabbat nästan alla växande nationer när exporten påverkades, sade den tidigare UPASI-presidenten.

Uganda har vunnit i Italien och Spanien på bekostnad av Indien. Indien kan ha sett exporten falla till 40 000 ton och det kan vara en tuff uppgift att återfå marknaden. Ugandiskt kaffe handlas 10-15 procent lägre än indiskt kaffe på den internationella marknaden.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version