Nyheter

Den globala gruvboomen kommer att accelerera 2023

Publicerad

den

Energiföretag världen över utökar sina förnyelsebara energiportföljer, i ett försök att säkerställa deras livslängd i den globala gröna omställningen. Samtidigt investerar ett ökande antal företag tungt i metaller och mineraler för att stödja denna gröna energiproduktion. Mer omfattande brytning av metaller och mineraler är avgörande för en eventuell övergång från fossila bränslen till förnyelsebara alternativ. Den globala gruvboomen kommer att accelerera 2023.

Efterfrågan på litium, zink och andra resurser som växer snabbt i takt med att elektriska batterier och förnyelsebar energiteknik blir allt vanligare. Industrin växte i många delar av världen 2022, och denna trend har bara börjat, med flera stora gruvutvecklingar planerade runt om i världen för 2023.

Medan metall- och mineralindustrin upplevde tillväxt under 2022, hindrades den också av prissvängningar, höga produktionskostnader och pågående störningar i leveranskedjan. Enligt en årsslutsrapport från Fitch Solutions finns det tecken på att gruv- och metallindustrin kommer att vara mer stabil 2023 när dessa utmaningar löser sig. Även om den pågående konflikten mellan Ryssland och Ukraina sannolikt kommer att orsaka långsiktig energiosäkerhet, vilket kan komma att påverka inflationsnivåerna över hela världen.

Den pågående globala finanskrisen innebär att metallpriserna kan bli något lägre under 2023, men råvarumarknaden förväntas uppnå större prisstabilitet. Metall- och mineralmarknaden förväntas växa stadigt under det kommande decenniet, eftersom efterfrågan fortsätter att öka i takt med antagandet av förnybar kraft och relaterade teknologier. Störningar i gruvdrift orsakade av pandemin övervinns gradvis och aktiviteter förväntas ta fart på flera globala platser under det kommande decenniet. Surface gruvmarknaden förväntas uppnå ett värde på 39,7 miljarder dollar år 2030, med en CAGR på cirka 3,20 procent.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version