Nyheter

Den första krypto-ETFen börjar handlas i Brasilien på måndag

Publicerad

den

Den första krypto-ETFen börjar handlas i Brasilien på måndag. Det kommer att vara den femte största börshandlade fonden i Brasilien med 110 MUSD under förvaltning. Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF, som redan handlas på Bahamas Stock Exchange, kommer att börja handlas på B3, Brasilia, Bolsa, Balcão, tidigare BM & FBOVESPA, en börs i São Paulo, Brasilien, och den näst äldsta i landet.

Hashdex ETF är en börshandlad fond som följer ett index bestående av flera kryptovalutor. Indexet är dynamiskt, men består idag av Bitcoin 73,51%, Ether 22,27%, Litecoin 1,48%, Chainlink 1,14%, Bitcoin Cash 1,02%, Stellar 0,57%

Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF är en vanlig ETF, tillgänglig för detaljhandeln.

I Kanada tar kryptofonderna allt mer plats. I dag är fyra av de elva mest omsatta ETFerna kryptofonderna. Ingen av dessa är mer än någon månad gammal.

Handla Hashdex ETF

Denna ETF är noterad på Bahamas Stock Exchange, och tas upp till handel på den brasilianska börsen B3. Ingen av de svenska nätmäklarna DEGIRO, Avanza eller Nordnet erbjuder handel på dessa börser. Inte heller IG har detta.

Hittar du som läsare en möjlighet att handla denna ETF meddela oss gärna.

Om denna ETF

Hashdex Nasdaq Crypto ETF försöker spåra Nasdaq Crypto Index. NCI är utformat för att ge en korrekt representation av den investerbara kryptomarknaden för institutioner. Dess unika metod justerar vikten och antalet beståndsdelar för att utvecklas med den nya marknaden för kryptotillgångsklasser.

Fondens mål

Denna krypto-ETFs investeringsmål är att spåra investeringsresultaten, före skatt och kostnader, för Nasdaq Crypto Index, som består av marknadsviktade kryptotillgångar med stort kapital

Populära

Exit mobile version