Nyheter

Den första börshandlade fonden på femton år noteras på New York Stock Exchange

Publicerad

den

Under förra veckan skedde något som inte skett på femton år på New York Stock Exchange. I samband med att börshandeln inleddes var det PIMCO som ringde i klockan. Detta bolags PIMCO Active Bond Exchange-Traded Fund (ETF) som den första börshandlade fonden som noterats på NYSE på 15 år. PIMCO Active Bond fungerar också som den första aktiva ETF någonsin som noterats på Big Board.

”Vi är glada över att välkomna PIMCO Active Bond Exchange-Traded Fund (BOND) till New York Stock Exchange, och skapa historia som den första aktiva ETF som någonsin noterats på NYSE-golvet” sade NYSE Head of Exchange Traded Products Douglas Yones.

”NYSE är stolta över att kunna ta ETFer till vårt ikoniska handelsgolv, där de kan utnyttja en unik handelsmodell som kombinerar branschledande teknik och mänskligt omdöme samt den större synlighet som är inneboende i en NYSE-notering.”

Åtgärden gör det möjligt för PIMCO Active Bond Exchange-Traded Fund att dra fördel av NYSEs golvbaserade handelsmodell som kombinerar teknologi med ansvarsskyldighet och mänskligt omdöme för att förbättra marknadskvaliteten och investerarhandelsresultat.

”Årets dramatiska avkastningsökning gör obligationer mer attraktiva för tålmodiga investerare som letar efter avkastning i en volatil miljö,” sade PIMCOs verkställande direktör och portföljchef David Braun. ”Vi tror att aktivt förvaltade kärnobligationsstrategier som BOND kan spela en viktig roll som en inkomstgenerator och en diversifierare inom portföljer, särskilt under en ekonomisk nedgång.”

NYSEs förmåga att notera ETFer på NYSE och NYSE Arca-börser ger emittenter en bredare uppsättning verktyg för att nå globala investerare.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version