Nyheter

Den första Bitcoin-ETFen i Latinamerika

Publicerad

den

Den första någonsin bitcoin-börshandlade fonden (ETF) som får godkännande från lagstiftning i Latinamerika kommer enligt uppgift sättas i drift i Brasilien i sommar.

QR Capital, moderbolaget till det brasilianska blockchain kapitalförvaltningsföretaget QR Asset Management, meddelade i veckan att ETF-lanseringen och indikerade att produkten skulle noteras på den brasilianska börsen B3. Enligt en översatt rapport från CNN Brasil bör den listas i juni och den kommer att hänvisas till i bitcoinindex i Chicago Mercantile Exchange (CME) terminskontrakt.

”QR Asset Management fick en garanti från den brasilianska Securities and Exchange Commission att lansera sin bitcoin-ETF på B3,” enligt rapporten. ”Det primära erbjudandet på tillgångarna, uppskattat till cirka 500 miljoner [real], kommer att vara för kvalificerade investerare.”

Rädsla för US-dollarn

Tillkännagivandet kommer när fler institutionella investerare har hällt i bitcoin och fördelar ofta sina reservreserver i BTC av rädsla för att US-dollarns inflation försämrar deras aktier. Detta, i kombination med en pågående prissättning, växande mainstream-antagande av detaljhandeln och mer Bitcoin-funktionalitet som byggs, kombinerar alla för att avlägsna bitcoin som en tillgång – en trend som tydligt driver framväxten av bitcoin-ETF:er.

Nordamerika såg sin första regulatoriskt godkända ETF-lansering i Kanada förra månaden, som snabbt slog rekord under sin första vecka. Samtidigt försöker flera företag att lansera en bitcoin-ETF för USA. Med det här senaste tillkännagivandet från Brasilien som ökar den pågående farten verkar det som om en amerikansk godkänd bitcoin-ETF är nära förestående.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version