Nyheter

Den amerikanska cannabismarknaden spås dubblas till 2025

Publicerad

den

Marknaden för medicinsk cannabis spås fördubblas, till över 16 miljarder dollar år 2025. Forskning avslöjar att patienter som ersätter medicinsk cannabis mot ångestmedicin kan leda till 140 miljoner dollar i intäkter för legala cannabisprogram. Detta gör att den amerikanska cannabismarknaden spås dubblas till 2025.

New Frontier Data, släpper sin senaste branschrapport, Medical Cannabis & Pharmaceuticals: Growth & Disruption in U.S. Healthcare, som lyfter fram medicinska cannabispatienter som en konsumentgrupp med tydliga skäl till konsumtion som skiljer sig mycket från fritidsanvändarnas. Ökningen av cannabis i välbefinnandeutrymmet, den legala marknadsexpansionen och konsumenternas känslor som skiftar mot medicinsk cannabis som ett livskraftigt alternativ till receptbelagda läkemedel bidrar till potentiell störning av läkemedelsmarknaden.

Rapporten innehåller en omfattande analys av cannabiskonsumenten och ger en djupgående och omfattande bedömning av medicinska cannabispreferenser och beteenden, konsumenters köp- och konsumtionsvanor och den potentiella påverkan på läkemedelsindustrin.

”Läkemedelssektorn i Europa, Asien och Nordamerika gör framsteg i erkännandet och användningen av cannabis i förhållande till mer traditionell medicin, vilket gör detta till en kritisk tid för att bäst förstå vad patienten behöver och vill, för att inte tala om varför,” noterade New Frontier Data Founder och Executive Chair, Giadha A. DeCarcer. ”Med tanke på den nuvarande opioidkrisen i USA och därefter förväntar vi oss ökat, om inte förbättrat, samarbete och kommunikation mellan det medicinska samfundet och cannabisforskning, med tonvikt på effektivitetsoptimering och bättre medicinsk anpassning till patientbeteende.

De viktigaste resultaten i rapporten inkluderar:

Tillväxt av medicinsk cannabis och marknadsmöjligheter:

• 41% av amerikanska cannabiskonsumenter identifierar sig själv som medicinska konsumenter (kontra fritidsanvändare) och av dem är 44% i åldrarna 25-44 och 36% i åldern 45-64 år och lyfter fram viktig demografi för medicinska cannabismärken.

• Nästan hälften av medicinska konsumenter (45%) identifierar rökbar cannabis som sin föredragna produktform, medan 24% föredrar mat och dryck, vilket är viktig insikt för återförsäljare och operatörer.

Cannabis som ett alternativ för receptbelagda läkemedel:

• Ledande receptbelagda typer ersatta med medicinsk cannabis: antikonvulsiva medel (72%), glaukommedicin (71%), anti-migränmedicin (65%), illamående undertryckare (65%) och ADD / ADHD (62%).

• Konsumentförare för att välja cannabis framför läkemedel: 51% vill ha mer naturliga behandlingsalternativ. 48% vill minska eller upphöra med receptbelagd läkemedelsanvändning; och 29% indikerar att läkemedel var ineffektiva.

• Patienter rapporterade att de använde mindre receptbelagda läkemedel sedan behandlingar med medicinsk cannabis började i följande läkemedelskategorier: opiater (68%), ångestläkemedel (51%) och sömnhjälpmedel (55%).

Få exponering mot cannabissektorn

I framförallt USA och Kanada finns det en relativt stor mängd företag med fokus på just cannabis. Det finns också börshandlade fonder som investerar i cannabisföretag. En av de största ETFerna som handlas i Europa är Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF. Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CDBX, i bland också benämnd CBSX) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version