Nyheter

Deka utökar produktsortimentet med Nasdaq-100 ETF

Publicerad

den

Deka utökar sitt ETF-produktsortiment med en Nasdaq-100 ETF. Den tyska bankens nya börshandlade fond heter Deka Nasdaq-100® UCITS ETF och följer ett av de viktigaste indexen på den amerikanska aktiemarknaden.

Indexet som visas innehåller 100 aktier från företag som är noterade på den amerikanska teknikbörsen Nasdaq och inte är verksamma inom finanssektorn.

”Amerikanska teknikaktier är globalt positionerade och lönsamma spelare. Med vår ETF på flaggskeppsindexet Nasdaq-100® kan investerare investera transparent och kostnadseffektivt”, säger Thomas Pohlmann, Head of ETF Product Management på Deka Investment.

Från och med den 18 oktober handlas denna ETFXetra, Stuttgartbörsen och andra plattformar.

Deka Nasdaq-100® UCITS ETF

ISINDE000ETFL623
WKNETFL62
ReferensindexNasdaq-100 Index®
ReplikeringsmetodFysisk
Användning av inkomstDistribuerande
Förvaltningskostnad p.a0,25 %
SFDR klassificering *Artikel 6

*Sustainable Finance Disclosures Regulation

Handla D6RH ETF

Deka Nasdaq-100® UCITS ETF (D6RH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna ETF handlas på Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Om Deka

DekaBank är sparbankernas värdepappershus och bildar tillsammans med sina dotterbolag Deka-koncernen. Med totala tillgångar på 373 miljarder euro (per den 30 juni 2023) och 5,4 miljoner förvaltade depåer är det en av de största värdepapperstjänsteleverantörerna och fastighetsförvaltarna i Tyskland.

Det ger privata och institutionella investerare tillgång till ett brett utbud av investeringsprodukter och -tjänster. DekaBank är starkt förankrad i sparbanksfinansieringsgruppen och skräddarsyr sin portfölj av tjänster helt efter kraven från sina ägare och säljare inom värdepappersbranschen.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version