Nyheter

Defiance ETF lanserar CRUZ ETF- ”The Travel Reopening Trade”

Publicerad

den

I veckan lanserade Defiance CRUZ, en ETF för hotell, flygbolag och kryssningar – ”The Travel Reopening Trade”. Defiance CRUZ ETF ger investerare tillgång till aktier från den globala resebranschen i en post-Covid-värld.

”ETFen för återupptagande av resandet är här. Med en återuppkomst av resenärer över Memorial Day-helgen upplevde amerikanerna äntligen livet bort från karantän och tillbaka till stranden. AAA uppskattar att över 37 miljoner amerikaner reste bort över Memorial Day-helgen. Efterfrågan på resor och relaterade tjänster förväntas öka under sommaren, vilket skulle gynna flygbolag, kryssningsfartyg och hotellaktier avsevärt, säger Sylvia Jablonski, grundare och Chief Investment Officer för Defiance ETF.

Om Defiance

Defiance grundades 2018 och är en FinTech-kapitalförvaltare och en börshandlad fond (ETF) -sponsor med fokus på nästa generation investerare. CRUZ ansluter sig till Defiance serie av störande ETF:er som inkluderar Psychedelic ETF (PSY), Next Gen H2 (HDRO), den första SPAC ETF (SPAK) och den första 5G ETF (FIVG).

BlueStar Global Hotels, Airlines, and Cruises Index (”Index”) är ett reglerbaserat index som består av globalt börsnoterade aktier av företag som får minst 50% av sina intäkter från passagerarflygbolaget, hotellet och orten, eller kryssningsindustrin (”Reseföretag”) enligt MV Index Solutions.

Handla CRUZ

I skrivande stund har vi inte hittat någon mäklare som erbjuder handel i denna amerikanska börshandlade fond. Ett alternativ för europeiska investerare skulle kunna vara Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (TRYP) som inom kort kommer att börja handlas på tyska Xetra. Det innebär att det går att handla denna ETF genom de flesta banker och nätmäklare, till exempel DEGIRO Nordnet eller Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version