Nyheter

De tre huvudsakliga drivkrafterna för solenergi när kapaciteten växer

Publicerad

den

Stephen Derkash, rådgivare till EQM Index för sol- och ESG-produkter, gick med i Proactive för att diskutera aktuella trender han ser inom det globala solenergiområdet. Han pratat om de tre huvudsakliga drivkrafterna för solenergi när kapaciteten växer.

Derkash säger till Proactive att bidraget från förnybar energi – och i synnerhet solenergi – till den globala energimixen kommer att fortsätta att öka på grund av tre huvuddrivkrafter: gröna initiativ; ekonomi när priset på solenergi sjunker; och energisäkerhet efter Rysslands krig med Ukraina.

Solar Energy UCITS ETF ”TANN” strävar efter att erbjuda ren exponering mot den snabbt växande globala solenergiindustrin, och spårar EQM Global Solar Energy Index som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet.

Handla TANN ETF

HANetf Solar Energy UCITS ETF (TANN ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version