Nyheter

De globala guldfonderna såg inflöden på 61,3 ton i maj 2021

Publicerad

den

De globala guldfonderna tillfördes 61,3 ton (USD 3,4 miljarder, 1,7 procent AUM) i maj, vilket gör att tre raka månader av nettoutflöden fick ett slut enligt nya uppgifter som släpptes i veckan av World Gold Council.

De globala guldfonderna har ett AUM som nu ligger på 3 628 ton (222 miljarder USD), bara 9 procent från toppnoteringen i augusti 2020 där en topp på 240 miljarder USD registrerades. Det är sju procent mindre än det högsta tonnaget om 3 908 ton som registrerades i oktober 2020.

World Gold Council anser att dessa inflöden sannolikt var en funktion av att investeringsefterfrågan ökade med prisstyrkan på guld (+7,5 procent), tillsammans med förnyade inflationsproblem på marknaden, en svagare dollar och lägre realavkastning. Guld är nu effektivt platt jämfört med året och ökade med 13 procent under de senaste två månaderna.

Större europeiska fonder i Storbritannien och Tyskland var en av de främsta drivkrafterna för inflöden som ökade med 31,2 ton (1,6 miljarder USD, 1,9 procent) i maj. På samma sätt ökade de nordamerikanska fonderna inflöden och ökade med 34,5 ton (2,1 miljarder USD, 2,0 procent). Detta drivs främst av de största fonderna som stöds av lågpris-guld-ETF: er som också upplevde nettoinflöden. Asiennoterade fonder hade utflöden en andra månad i rad (-210 miljoner USD, -2,7 procent) som nästan helt kom från Kina, som hade en stark lokal aktiemarknadsstyrka.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version