Nyheter

DBXV ETF investerar på den ryska börsen med en swap

Publicerad

den

Xtrackers MSCI Russia Capped Swap UCITS ETF 1C (DBXV ETF) investerar i aktier med fokus på Ryssland. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,00 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling syntetiskt med en swap. Xtrackers MSCI Russia Capped Swap UCITS ETF 1C är en liten ETF med tillgångar på 61 miljoner euro under förvaltning. DBXV ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

MSCI Russia 25% Capped-index följer den ryska aktiemarknaden. Beståndsdelar vars vikt är större än 25 % begränsas dagligen till 22,5 % och kvartalsvis till 20 %.

Den 1 mars 2022 underrättade DWS investerare om avstängningen av fastställandet av substansvärdet och emissionen och inlösen av andelar samt rätten att konvertera andelar i delfonden från och med transaktionsdagen den 28 februari 2022.

Den sista tillgängliga tjänstemannen Nettotillgångsvärdet per andel är i relation till transaktionsdagen den 25 februari 2022. DWS framhåller för investerare att detta är ett ”inaktuellt” värde och att det inte bör förlitas på för att bedöma det aktuella värdet av en andel i delfonden som kan vara avsevärt lägre. Styrelsen har beslutat att publicera ett inofficiellt substansvärde för delfonden från och med den 11 mars 2022.

Fastställandet av ett officiellt substansvärde och emissionen, inlösen och rätten att konvertera andelar i delfonden fortsätter att vara avstängd fram till ytterligare varsel.

I december 2022 valde DWS att stänga sin Rysslandsfond.

Handla DBXV ETF

Xtrackers MSCI Russia Capped Swap UCITS ETF 1C (DBXV ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURDBXV
Borsa ItalianaEURXMRC
London Stock ExchangeGBXXMRC
London Stock ExchangeUSDXMRD
Stuttgart Stock ExchangeEURDBXV
XETRAEURDBXV

Största innehav

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version