Nyheter

DBXS ETF ger exponering mot aktiemarknaden i Schweiz

Publicerad

den

Xtrackers Swiss Large Cap UCITS ETF 1D (DBXS ETF) investerar i aktier med fokus på large cap företag från Schweiz. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (årligen).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig replikering). Xtrackers Swiss Large Cap UCITS ETF 1D är en stor ETF med 687 miljoner GBP under förvaltning. DBXS ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Luxemburg.

Bolagen som utgör Indexet är stora och medelstora bolag baserat på det samlade värdet av bolagets aktier i jämförelse med andra bolag på börsen. Bolagen är antingen registrerade i Schweiz eller i Liechtenstein. Indexets sammansättning granskas minst en gång om året. Indexet är ett prisindex. Det innebär att indexets nivå inte justeras efter bolagens utdelningar.

Handla DBXS ETF

Xtrackers Swiss Large Cap UCITS ETF 1D (DBXS ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURXSMI
SIX Swiss ExchangeCHFXSMI
Stuttgart Stock ExchangeEURDBXS
XETRAEURDBXS

Största innehav

VärdepapperVikt %
NESTLE SA ORD23.24% 
ROCHE ORD17.49% 
NOVARTIS ORD15.07% 
ZURICH INSURANCE ORD4.22% 
ABB ORD4.22% 
CIE FINANCIERE RICHEMONT AG ZUG ORD4.02% 
UBS GROUP AG4.01% 
LONZA GRP AG N ORD3.93% 
SIKA ORD3.26% 
GIVAUDAN ORD2.71% 

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version