Nyheter

DBX6 ETF för börsen i Brasilien

Publicerad

den

Xtrackers MSCI Brazil UCITS ETF 1C (DBX6 ETF) investerar i aktier med fokus på Brasilien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,65 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Xtrackers MSCI Brazil UCITS ETF 1C är en liten ETF med tillgångar på 51 miljoner GBP under förvaltning. DBX6 ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Luxemburg.

Företagen som ingår i Indexet är stora och medelstora företag, baserat på det samlade värdet av ett företags tillgängliga aktier i jämförelse med andra företag. Syftet med Indexet är att det ska representera 85 % av de tillgängliga aktierna inom varje industrisektor på den brasilianska marknaden.

Ett bolags viktning i Indexet är beroende av dess relativa storlek. Indexet beräknas baserat på total nettoavkastning, vilket innebär att alla vinster och utdelningar från företagen återinvesteras i aktierna efter skatt. Indexet granskas och ombalanseras minst en gång per kvartal.

Handla DBX6 ETF

Xtrackers MSCI Brazil UCITS ETF 1C (DBX6 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURXMBR
London Stock ExchangeGBXXMBR
London Stock ExchangeUSDXMBD
SIX Swiss ExchangeUSDXMBR
Stuttgart Stock ExchangeEURDBX6
XETRAEURDBX6

Största innehav

VärdepapperVikt %
VALE RIO DOCE ORD18.78% 
ITAU UNIBANCO HOLDING PRF7.01% 
PETROLEO BRASILEIRO PRF6.38% 
BANCO BRADESCO PRF5.32% 
PETROLEO BRASILEIRO PETROBRAS ORD5.06% 
BM&F BOVESPA BOLSA DE VALORES ORD4.01% 
AMBEV SA3.84% 
WEG ON ORD2.92% 
MAGAZINE LUIZA ORD2.61% 
ITAUSA INVESTIMENTOS ITAU PRF2.37%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version