Nyheter

D6RH ETF spårar Nasdaq-100

Publicerad

den

Deka Nasdaq-100® UCITS ETF (D6RH ETF), ISIN DE000ETFL623, strävar efter att följa Nasdaq 100®-indexet. Nasdaq 100®-indexet spårar ett urval av 100 aktier valda bland icke-finansiella aktier noterade på NASDAQ-börsen.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,25 % p.a. ETFen replikerar resultatet av det underliggande indexet genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka Nasdaq-100® UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 20 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 4 oktober 2023 och har sin hemvist i Tyskland.

Investeringsmål

Deka Nasdaq-100® UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel värdepappersfond som replikerar resultatet för Nasdaq-100® Index (prisindex). Indexet består av aktier i 100 amerikanska företag som är noterade på Nasdaq-börsen och inte är verksamma inom finanssektorn.

Indexuniversum

  • Amerikanska företag noterade på Nasdaq Global Select Market eller Nasdaq Global Market
  • Urvalskriterier
  • Företag som inte klassificeras som finansiella enligt ICB (Industry Classification Benchmark).
  • Minst 200 000 aktier i bolaget måste handlas per dag för att uppfylla likviditetskravet
  • Bolagen ska varit börsnoterade i minst tre hela kalendermånader

Viktning

Baserat på värdepapprets andel av det totala marknadsvärdet på fritt flytande värde för de värdepapper som ingår i indexet

Indexjustering

Kvartalsvis (mars, juni, september, december)

Valuta

EUR

Handla D6RH ETF

Deka Nasdaq-100® UCITS ETF (D6RH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna ETF handlas på Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURD6RH

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version