Nyheter

D6AT ETF satsar på expansionen av störande teknologier

Publicerad

den

Global X Disruptive Materials UCITS ETF USD Accumulating (D6AT ETF) investerar i aktier med fokus på Basic Materials, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Sammanfattning av D6AT ETF

Global X Disruptive Materials UCITS ETF strävar efter att investera i företag som producerar metaller och andra råvaror som är avgörande för expansionen av störande teknologier, såsom litiumbatterier, solpaneler, vindturbiner, bränsleceller, robotik och 3D skrivare. Riktade material inkluderar företag som är involverade i utforskning, gruvdrift, produktion och/eller förbättring av sällsynta jordartsmaterial, zink, palladium och platina, nickel, mangan, litium, grafen och grafit, koppar, kobolt och kolfiber.

ETFens mål

Global X Disruptive Materials UCITS ETF (D6AT) strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för Solactive Disruptive Materials V2 Index.

Skäl att överväga D6AT

Hög tillväxtpotential

Prognoser tyder på att den globala marknaden för sällsynta jordartsmetaller (REE) kan mer än fördubblas mellan 2020 och 2028 (från 2,2 miljarder USD till 5,5 miljarder USD), vilket belyser en av flera tillväxtmöjligheter bland de kategorier som ETFen investerar i (Källa: Fortune Business Insights, juni 2021).

Strukturella medvindar

Denna ETF ger exponering för material som är kärnan för att driva störande innovationer, vilket leder till potentiellt grönare och effektivare transport-, energi- och tillverkningssystem.

Obegränsad inställning

Universum av företag som är involverade i leverans av störande material trotsar traditionell kategorisering. ETFen investerar i enlighet därmed, med global exponering över flera sektorer och branscher.

Investeringsstrategi

Solactive Disruptive Materials index spårar företag över hela världen som är engagerade i utforskning, gruvdrift och/eller raffinering av material som är avgörande för expansionen av störande teknologier. De riktade materialen inkluderar bland annat sällsynta jordartsmetaller, mangan, litium, kobolt och kolfiber.

Handla D6AT ETF

Global X Disruptive Materials UCITS ETF USD Accumulating (D6AT ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURDMAT
XETRAEURD6AT
London Stock ExchangeGBPDMAG
London Stock ExchangeUSDDMAT
SIX Swiss ExchangeCHFDMAT 

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamnLandSEDOL
5.35FM CNFIRST QUANTUMCanada2347608
4.86FCX USFREEPORT-MCMORAN INCUnited States2352118
4.66AAL LNANGLO AMERICAN PLCUnited KingdomB1XZS82
4.44IMP SJIMPALA PLATINUMSouth AfricaB1FFT76
4.27BOL SSBOLIDEN ABSwedenBL54C29
3.825713 JPSUMITOMO MET MINJapan6858849
3.74ALB USALBEMARLE CORPUnited States2046853
3.68IGO AUIGO LTDAustralia6439567
3.58ANTO LNANTOFAGASTA PLCUnited Kingdom0045614
3.53AMS SJANGLO AMERICAN PSouth Africa6761000

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version