Nyheter

CZX ETF för den som tror på aktiemarknaden i Tjeckien

Publicerad

den

Expat Czech PX UCITS ETF (CZX ETF) är en börshandlad fond som spårar prestanda för PX Index, med hjälp av den direkta fysiska replikeringsmetoden. Det är noterat på den bulgariska börsen och på Frankfurtbörsen (XETRA). Fonden är lämplig för bulgariska och utländska investerare som vill ha en likvid och diversifierad exponering mot den tjeckiska marknaden och regionen som helhet.

Beskrivning av Expat Czech PX UCITS ETF

Expat Czech PX UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Tjeckien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala omkostnadsprocenten uppgår till 1,38 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Expat Czech PX UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 0 miljoner euro under förvaltning. CZX ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Bulgarien.

Investeringsstrategi

PX-indexet spårar de viktigaste tjeckiska företagen.

Handla CZX ETF

Expat Czech PX UCITS ETF (CZX ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURCZX
XETRAEURCZX

Största innehav

VärdepapperVikt %
CEZ ORD24.23% 
ERSTE GRP BANK ORD19.73% 
KOMERCNI BANKA ORD18.40% 
MONETA MONEY BANK AS18.13% 
VIENNA INSURANCE ORD12.51% 
PHILIP MORRIS ORD5.60% 
CESKA ZBROJOVKA PARTNERS SE ORD1.40% 

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version